hits

Food prep - 17. mai

Følg bloggen min på facebook HER.


Ikke den "food prepen" du tenker på, men den hvor jeg forbereder 17.mai maten - frokost og middag. Lunsjen blir på Eldhuset på Grünerløkka/Olaf Ryes plass, så tror morgendagen blir helt fantastisk! Vi blir 4 stykker hele dagen - meg, Erik, mamma og lillesøsteren min. Dette blir min første nasjonaldagsfeiring i hovedstaden i ny bunad, ser virkelig frem til å dele den med noen av mine nærmeste, så for meg er det viktig at dagen bli perfekt ♥

Her er maten jeg har ordnet til i dag, så får dere hele sammensettingen i morgen;












Eggerøre

- Dette trenger du - 
♥ 6 egg ♥ 2 ss vann ♥ Kvernet salt & pepper ♥ Fersk gressløk

Slik gjør du:

1. Knekk 6 egg og visp dem sammen.
2. Tilsett 2 ss vann.
3. Tilsett ønsket mengde salt og pepper, mange liker å bruke andre krydre også.
4. Kutt opp fersk gressløk.
5. Fyr opp stekeplaten på full varme, når pannen er klar så skrur du ned platen og rører i røren med stekespaden så den ikke svir seg.
6. Server den gjerne med noen ukuttede gressløk på toppen som pynt.












Focaccia med havsalt

- Dette trenger du - 
♥ 1 pakke ferdigblandig ♥  Vann ♥ Olje

Slik gjør du:
(Lagde ikke hjemmelaget da jeg hadde så mye jeg skulle lage)












Hjemmelaget potetsalat (Tips fra MatPrat)

- Dette trenger du - 
♥ 600 g mandelpoteter  ♥ ½ vårløk ♥ 1 boks ekstra lett rømme ♥  8 ss lett majones ♥ Kvernet salt & pepper ♥ 1 ss sylteagurk lake ♥ 2 finhakkede skiver med sylteagurk Fersk gressløk i ønsket mengde ♥ 1 ss mild sennep♥  Sylteagurk lake ♥ ¼ løk

Slik gjør du:

1. Kok opp vann og potetene
2. I mens potetene koker så hell rømmen over i en bolle, kutt opp løken og bland sammen (jeg bruker også stavmikser da jeg ikke klarer konsistensen på løk.
3. Bland inn 8 ss lett majones og 1 ss mild sennep med rømmen og løken.
4. Tilsett salt og pepper i ønsket mengde.
5. Finhakk vårløk, sylteagurk og kutt opp gressløk og bland alt sammen.
6. Server med ekstra gressløk på toppen av potetsalaten.









Grillspyd

- Dette trenger du - 
♥ 1 Svin indrefillet ♥ 2 biffer av storfe ♥ Caj P. Allround marinade ♥ Grillspyd

Slik gjør du:
(Jeg har valgt å steke kjøtt og grønnsaker hver for seg da grønnsaker ikke trenger like lang steketid på grillen)

1. Fjerne fett/slintrer på svinekjøttet, del opp i terninger.
2. Hell posen med marinaden i en bolle og tilsett kjøttbitene, rør rundt så marinaden dekker kjøttet godt.
3. Sett bollen med kjøttet i kjøleskap en times tid.
4. Kutt opp storfe biffene i like store biter som svinekjøttet, og ta ut kjøttet fra kjøleskapet.
5. Tre annenhver svin og storfekjøtt på grillspyd med litt mellomrom.
6. Klar til grilling! 




Båtpoteter

- Dette trenger du - 
♥ Ønsket mengde poteter ♥ Olivenolje ♥ Basilikum ♥ Kvernet salt & pepper 

Slik gjør du:

1. Vask potetene du skal bruke.
2. Del opp potetene i båter og legg de i en langpanne. 
3. Hell over litt olivenolje på potetene.
4. Strø basilikum over og kvernet salt & pepper.

Har også startet på Pavlova kake, kommer bilder senere.

Fikk du kanskje noen tips til neste års feiring?

2 kommentarer

Znippen.no

16.05.2016 kl.22:51

Ser kjempegodt ut :D Håper du har hatt en flott mandag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

Kristine Larsen

16.05.2016 kl.22:52

Snippen: Så bra! I lige så :D

Skriv en ny kommentar

Kristine Larsen

Kristine Larsen

22, Oslo

Jeg heter Kristine Larsen, er 22 år og bor i Oslo med mine to Franske bulldoger Damon og Kikki. Utdannet som journalist ved Høyskolen Kristiania, bachelorgrad. Blogger om meninger, hverdagen, hundene, ting som opptar meg, foto, inspirasjon og om fremtiden. Veldig opptatt av dyrevern.

Kategorier

Arkiv