Følg bloggen min på facebook HER.
Ikke den “food prepen” du tenker på, men den hvor jeg forbereder 17.mai maten – frokost og middag. Lunsjen blir på Eldhuset på Grünerløkka/Olaf Ryes plass, så tror morgendagen blir helt fantastisk! Vi blir 4 stykker hele dagen – meg, Erik, mamma og lillesøsteren min. Dette blir min første nasjonaldagsfeiring i hovedstaden i ny bunad, ser virkelig frem til å dele den med noen av mine nærmeste, så for meg er det viktig at dagen bli perfekt ♥
Her er maten jeg har ordnet til i dag, så får dere hele sammensettingen i morgen;
Eggerøre
– Dette trenger du –
♥ 6 egg ♥ 2 ss vann ♥ Kvernet salt & pepper ♥ Fersk gressløk
Slik gjør du:
1. Knekk 6 egg og visp dem sammen.
2. Tilsett 2 ss vann.
3. Tilsett ønsket mengde salt og pepper, mange liker å bruke andre krydre også.
4. Kutt opp fersk gressløk.
5. Fyr opp stekeplaten på full varme, når pannen er klar så skrur du ned platen og rører i røren med stekespaden så den ikke svir seg.
6. Server den gjerne med noen ukuttede gressløk på toppen som pynt.
Focaccia med havsalt
– Dette trenger du –
♥ 1 pakke ferdigblandig ♥ Vann ♥ Olje
Slik gjør du:
(Lagde ikke hjemmelaget da jeg hadde så mye jeg skulle lage)
Hjemmelaget potetsalat (Tips fra MatPrat)
– Dette trenger du –
♥ 600 g mandelpoteter ♥ ½ vårløk ♥ 1 boks ekstra lett rømme ♥ 8 ss lett majones ♥ Kvernet salt & pepper ♥ 1 ss sylteagurk lake ♥ 2 finhakkede skiver med sylteagurk ♥Fersk gressløk i ønsket mengde ♥ 1 ss mild sennep♥ Sylteagurk lake ♥ ¼ løk
Slik gjør du:
1. Kok opp vann og potetene
2. I mens potetene koker så hell rømmen over i en bolle, kutt opp løken og bland sammen (jeg bruker også stavmikser da jeg ikke klarer konsistensen på løk.
3. Bland inn 8 ss lett majones og 1 ss mild sennep med rømmen og løken.
4. Tilsett salt og pepper i ønsket mengde.
5. Finhakk vårløk, sylteagurk og kutt opp gressløk og bland alt sammen.
6. Server med ekstra gressløk på toppen av potetsalaten.
Grillspyd
– Dette trenger du –
♥ 1 Svin indrefillet ♥ 2 biffer av storfe ♥ Caj P. Allround marinade ♥ Grillspyd
Slik gjør du:
(Jeg har valgt å steke kjøtt og grønnsaker hver for seg da grønnsaker ikke trenger like lang steketid på grillen)
1. Fjerne fett/slintrer på svinekjøttet, del opp i terninger.
2. Hell posen med marinaden i en bolle og tilsett kjøttbitene, rør rundt så marinaden dekker kjøttet godt.
3. Sett bollen med kjøttet i kjøleskap en times tid.
4. Kutt opp storfe biffene i like store biter som svinekjøttet, og ta ut kjøttet fra kjøleskapet.
5. Tre annenhver svin og storfekjøtt på grillspyd med litt mellomrom.
6. Klar til grilling!
Båtpoteter
– Dette trenger du –
♥ Ønsket mengde poteter ♥ Olivenolje ♥ Basilikum ♥ Kvernet salt & pepper
Slik gjør du:
1. Vask potetene du skal bruke.
2. Del opp potetene i båter og legg de i en langpanne.
3. Hell over litt olivenolje på potetene.
4. Strø basilikum over og kvernet salt & pepper.
Har også startet på Pavlova kake, kommer bilder senere.
Fikk du kanskje noen tips til neste års feiring?
Ser kjempegodt ut 😀 Håper du har hatt en flott mandag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den 🙂
Snippen: Så bra! I lige så 😀