hits

Oppskrift

Følg bloggen min på facebook HER.

·   H J E M M E L A G E T   P Y T T    I   P A N N E   ·



·   DETTE TRENGER DU   · 
· 2 grillpølser/ 1 kjøttpølse   ·   1 vårløk   ·   En lite neve bacon   ·    Mais
Poteter - jeg foretrekker mandelpoteter   ·   Pepper   ·   Ketsjup    ·   Grillkrydder    ·   Olivenolje

Du kan selvfølgelig også ta opp i det du måtte ønske som løk, ost og lignende. Dette holder til 1 person.



0. Først så koker man potetene og lar de avkjøles før de kuttes opp   ·    1. Jeg freser først potetbitene i olivenolje med grillkrydder for at de skal smake en del   ·    2. Så tar jeg pølsebitene oppi når potetene begynner å bli bedre stekt, jeg skrur også ned varmen litt for at potetene ikke skal bli svidde.



3. Så tar jeg baconterningene oppi når pølsebitene har begynt å bli stekt   ·    4. Mot slutten tar jeg opp i maisen, dette er fordi den ikke skal bli svidd   ·    5. Til slutt så lar jeg vårløken surre en liten stund oppi før retten er ferdig, stekes den for lenge blir den brunaktig i fargen eller svidd så da ser det ikke så delikat ut



VOILA! Utrolig enkel og god rett, og absolutt ikke den dyreste da alle disse produktene kommer med flere så det holder til flere og andre måltider. Vil tro denne er også kjekk å varme opp igjen på jobb også.


Jeg topper også denne pytt i pannen med ketsjup og pepper - LOVE IT!

Jeg prøvde ut denne retten på eget initiativ tidligere i høst, og den falt virkelig i smak. Jeg selv er jo veldig kresen på mat og HATER løkbiter så for min del er det uaktuelt å prøve ut de ferdige blandingene i frysedisken. Når man lager den slik så er det jo heller ikke den mest usunne retten heller - men alt er jo relativt.

Bon Appétit


Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory

HUSK Å STILLE SPØRSMÅL TIL "Ukens spørsmål"!

Sunday dinner

Følg bloggen min på facebook HER.

·   G U L R O T K A K E   ·





Glemte natron(husket bakepulver) og kanel, så det ble vell mer... "sukkerkake" med vanilje og gulrotsmak? hahah, den var ikke vond... men ikke gulrotkake! Så failet litt, hahah er litt sliten denne uken kan man si? Men jeg skal ha for forsøket da eller hvaaaa.


·   O K S E S T E K   M E D   T I L B E H Ø R   · 

Dette er hva du trenger ↑ + Salt, pepper, vann og krydder til sausen(jeg brukte grillkrydder, hvitløkspulver, paprikapulver, salt og pepper).









Wow, det ble virkelig helt himmelsk!!! Steken ble perfekt stekt, ikke helt i gjennomstekt, men heller ikke slik jeg vil at biffen min skal være - så akkurat perfekt når den enda er litt rosa på det tykkeste. Sausen ble helt nydelig - brukte 3 dl vann, 3 dl av kraften fra stekningen og en pose med kjøttkakesaus fra Toro(ikke så god på hjemmelaget saus), poteter, erter og makaroni! Dette var helt magisk♥ Viktig å unne seg ordentlig mat selv om man bor alene, og er alene. I blant blir det en grandis, tomatsuppe, pølse og pasta og lignende - så perfekt å få til slik her en gang i blant og.

Nå er det snart tid for farmen før Kikki vil ha en siste kveldstur tenker jeg♥

God søndagskveld!

 

Sunnere krydderkake

Følg bloggen min på facebook HER.

Oppskriften er lånt her


 

·   D E T T E   T R E N G E R   D U   ·

♥ 2 egg
♥ 130 g mager kesam
♥ 60 g sukrin gold
♥ 60 g sukrin melins
♥ 50 g havremel
♥ 30 g fibra (kan bruke andre typer mel)
♥ ½ ts kanel + ½ ts kardemomme
♥ Et lite dryss med nellik
♥ 1 ts ekte vaniljeoulver/sukker/frø fra 1 vaniljestang
♥ 1 ts bakepulver


1. Sett ovnen på 180° grader
2. Miks sammen ingrediensene til en jevn og glatt rører. Kan eventuelt justeres med litt vann om røren blir litt tykk. 

Oppskriften passer til en rund form på 20-22 cm i diameter eller en firkantet form på 14x18 cm (slik form jeg bruker nedenfor)
 


3. Stek kaken midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den akkurat har fått satt seg. 

Oppbevares i kjøleskap.
 











 

Nytes gjerne sammen med en lett julebrus, jeg syntes den varianten fra Lillehammer/Hamar er best! Perfekt guilty-free kos før desember! 

Hjemmelagde svinekjøttboller

Følg bloggen min på facebook HER.



- Dette trenger du -

♥ 2 pakker svinekjøttdeig ♥ 5 hvitløksfedd ♥ Diverse krydder f.eks salt, pepper, grillkrydder, løkpulver, basilikum og paprikapulver  ♥ Et glass Dolmio Classico - Smooth ♥ Fullkornsspaghetti ♥ Eventuelt grønnsaker ved siden av / ost på toppen






1. Først tar du kjøttdeigen ut av pakken og legger de i en bolle
2. Ta på krydder på kjøttdeigen i ønsket mengde



3. Skrell og riv 3 hvitløksfedd på toppen
4. Bland sammen deigen, jeg pleier å bruke plasthansker når jeg driver med hvitløk da det er en lukt som setter seg veldig godt på hendene



4. Ta en liten "bit" av deigen i hånden og rull til det blir en bolle, bør ikke være for store - med mindre det er ønsket. 
5. Sett kjøttbollene eventuelt inn i kjøleskapet en liten stund så krydderet trekkes godt inn i kjøttdeigen før du steker dem.



6. Stek kjøttbollene på middels varme, anbefaler å steke på litt høyere på begge sider for å få "skorpe" (jeg synes ihvertfall det er digg!!)
7. Når kjøttbollene er ferdige så legg de på en tallerken for å så koke Dolmio sausen i stekepannen med kraften fra kjøttbollene
8. Tilsett gjerne krydder i sausen, da det er mest tomatsmak på den - jeg brukte basilikum, salt og pepper + 2 fedd hvitløk * AMAZING *
9. Samtidig som du koker sausen så koker du pastaen, ferdig ca. likt da.






10. Bon appétit 

Så det godt ut?

Smoothie bowl - Avokado & Kiwi

Følg bloggen min på facebook HER.













- Dette trenger du -

Smootie: ♥ ½ avokado ♥ 2 Kiwi ♥ ½ stor banan ♥ 1 ss vaniljekesam ♥ ½ kopp melk    Topping: f.eks ♥ Bringebær ♥ Blåbær ♥ Kiwi ♥ Banan ♥ Chiafrø

Denne gangen brukte jeg stavmikser på selve smoothien, og guuuud for en annen verden som åpnet seg! Kommer definitivt til å bruke stavmikser til matlagning fremover. Men denne ble veldig god, tror avokadoen jeg brukte var ødelagt for var litt rar ettersmak på den, men ellers var den sååå god og perfekt konsistens. Ble litt mye, så vil nok si det kan være passe til nesten to porsjoner.

Har du prøvd denne smakskombinasjonen før?

Oksestek med tilbehør

Følg bloggen min på facebook HER.

Prøvde meg på å lage oksestek her om dagen, og den ble super god! Steken ble perfekt stekt og alt smakte veldig bra. Steken kjøpte jeg på Meny på Tveita, var noe påsketilbud. Har også en påskeskinke som jeg tenker at vi avslutter påsken med!


- Dette trenger du - 

♥ Oksestek (min var på 2 kg) ♥ 1 løk ♥ 3 Gulrøtter ♥ Salt og pepper ♥ Saus (enten hjemmelaget eller en type brun saus) ♥ Poteter (jeg brukte mandelpoteter) ♥ Makkaroni ♥ Ertestuing / andre grønnsaker du ønsker å bruke ♥ Vann (til saus og steking)


- Slik gjør du -

1. Forvarm ovnen til 125°
2. Legg steken på en langpanne og gni den inn med salt og pepper

3. Skrell en løk og kutt den opp i båter, spre rundt steken. Deretter skreller du og kutter opp 3 gulrøtter for å så spre dem også rundt steken.

4. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av steken og sett den inn i ovnen når den er varm nok. (Steken er klar når den er ca 70/75° som tilsvarer ca 2-3 timer)
5. Fyll på med vann når det har gått 30 minutter og etterfyll ved behov.




6. Skrell poteter etter ønsket mengde. (Hvis du ser på punkt nr. 8 så ser dere at jeg måtte bytte til u-skrelte poteter)
7. Gjør klar sausen, krydre den til slik du ønsker. 

8. Når steken nærmer seg klar kan du sette på poteter, mandelpoteter skal kokes i 5-7 min og avkjøles like lenge. Jeg måtte gjøre dette to runder da de skrellede potetene blel itt rare, så prøvde med skall og gikk bedre da.
9. Når steken er på 75° er den klar til å tas ut, den skal hvile i 15 min før den skjæres opp.
10. I mens steken hvilker kan du koke saus med kraften fra steken, koke makaroni og ertestuingen.


(Beklager for at det siste bildet ble i så dårlig kvalitet, men pga. damp så ble bildene så blury + blogg.no opplaster ikke så bra lengre)

11. Bon appétit! 

Har du tenkt til å prøve denne oppskriften?
 

Vegetartaco

Følg bloggen min på facebook HER.



- Dette trenger du (2 personer) 

♥ Hälsans Kök vegetarisk farse (trenger kun ca. en halv pakke for 2 stk)  ♥ Smør til steking ♥ Taco krydder ♥ Mais ♥ Isbergsalat ♥ Rømme ♥ Salsa (jeg foretrekker Kims sin) ♥ Revet ost ♥ Nacho chips (salt / ost / ost og chili - whatever you like) ♥ 4 Pitabrød / tortillalefser / taco skjell ♥ Nacho chips (salt / ost / ost og chili - whatever you like) 

TIPS: Mange liker også avokado, tomat, guacamole, agurk, paprika, løk og lignende også! 

Tør du å smake?

Pre-20 years party!









Finally!!! Dagen jeg har ventet lenge på er endelig her, altså hvor jeg endelig skal få feire at jeg blir 20! (Eller halvveis til 40, hehe), men bursdagen er ikke før i morgen altså. Det blir i hvertfall en strålende dag, solen skinner over Oslo, det begynner å bli ryddigere i leiligheten, sminken og klær skal snart på! Blir så gøy, håper å få tatt noen bilder og få filmet litt av dagen/kvelden! 

Ha en super lørdag!

Baker Larsen







50gram gjær(våt) ♥ 4,5 dl lunket vann ♥ 250/300gram kesam ♥ 1ss sukker ♥ 1ts salt ♥ 1 dl havregryn(små) 
♥ 5dl grovt mel(finmalt) ♥ 9dl hveetemel ♥ 1egg til pensling ♥ Smårettsskinke ? Opprevet ost 


Skulle egentlig lage grove horn med ost og skinke, hehe... men den gang ei, hadde feil mel så da brukte jeg det jeg hadde(altså bare hvetemel) - men er havregryn i den da! Fant oppskriften HER, men byttet ut cottage cheese med kesam da jeg ikke kan fordra de klumpene! Hornene ble ihvertfall veldig gode, enkle å lage og kjekke som lunsj! Anbefaler alle å prøve seg på dette, spesielt de som ikke vil spy ut masse penger i kantinen - eller jobber på 7-eleven slik som meg! (haha)

Har du laget slike før?