Wishes for christmas

// ikke sponset

Rebels: City of Indra / 148,- / HER   Kris Jenner / 115,- / HER    In the kitchen with Kris / 205,- / HER    Behind the dolphin smile / 134,- / HER    Filmer / HER

Cardigan
/ 749,- / HER   Trench coat / 588,- / HER   Cardigan / 588,- / HER   T-shirt/skjørt / 428,-(pr. del) / HERHER  
Kjole
/ 535,- / HER   Lue med fuskepels / 181,- / HER


Kitchen Aid kjøkkenmaskin
/ 5 999,- / HER   Victorinox brødkniv / 377,- / HER  Victorinox kokkekniv / 399,- / HER  
Victorinox  kokkekniv
/ 619,- / HER    Rosendahl bollesett / 169,- / HER   Victorinox bordkniv / 79,- / HER   Rosendahl rødvinsglass(6 pk.) / 399,- / HER  
Rosendahl champangeglass(6 pk.) / 399,- / HER   Rosendahl hvitvinsglass(6 pk.) / 399,- / HER  Rosendahl fat / 469,- / HER   Rosendahl fat / 569,- / HER  
Rosendahl brødkurv / 399,- / HER   Skjærebrett-sett / 475,- / HER   Rosendahl brennevinsglass(2 pk.) / 199,- / HER  
Rosendahl kaffekopp-sett(4 pk.)
/ 565,- / HER Modern house bestikk / 69,- (pr. del) / HERHER


Teppe
/ 539,- / HER   Rosendahl krystall-pynt / 399,- / HER   Rosendahl telysholdere(4 pk.) / 179,- / HER   “To do list” / 99,- / HER


Hva er på  din ønskeliste til jul?

Første søndag i advent

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede


Endelig er ventetiden over, det er første advent å hjemmet vårt har blitt lilla og stappet med lys! Dette er definitivt den flotteste tiden av året, jeg er så fantastisk takknemmelig for at i år så er vi tre. Det blir noen fine uker fremover nå med førjulsmiddager, pepperkakebaking, julekalendere, hemmeligheter og selvfølgelig forberedelsene til julen! I kveld blir det god middag, pepperkaker, havreflarn, julebrus og noe koselig å se på tv! Nå er det kun to kvelder igjen til jeg endelig kan snurre julekalendrene ♥

Flere som har pyntet til advent?

Santa baby

I går koste vi oss med å ta julekortbilder her hjemme, tror resultatet ble helt OK på tross av at bildene er tatt i vår egen stue med selvutløser… Sånn går det! Gleder meg til å vise dere resultatet like før jul i hvertfall.  I dag skal vi reise til Raufoss for er julegateåning der i kveld, og som tradisjon tro så må jeg jo dit!

Hvilke før-julstradisjoner har du?

Stemning

 

 

Beklager for sen blogging, men vært på skolen i dag og date med Ida ♥ Etter jeg kom hjem har jeg holdt på med å pakke inn noen julegaver til i mens jeg har synget julesanger sammen med spotify! Går så fort til desember og jul, så godt å få noe slikt unnagjort. Jeg gleder meg også veldig til neste torsdag, da er det den årlige julegate åpningen på Raufoss som jeg selvfølgelig skal besøke i år, som i fjor.

Flere som så smått allerede forbereder seg til advent og jul?

Let it snow ❅

 

I dag falt årets første snø over Oslo, var selvfølgelig super spennende å se hvordan Damon reagerte på den! Først syntes han det var rart og ville nok gå inn igjen, men så fikk han begynt å gå litt og grave litt ute på gresset, i tillegg så trippet han “lett på tå” rundt egentlig! Morsomt øyeblikk ♥ 

Falt snøen hos deg i dag?

❅ 

Wear ink, NOT mink


(Damon i bakgrunnen, hihi)


 

Du tenker, dette er bare en annen crazy dyrevern blogger som til vanlig sitter å truer pelsbrukere til livs. Det er ikke min stil og hvordan jeg ønsker å fremme mine meninger. Jeg ønsker å gi kunnskap og skape debatt, jeg ønsker å fremstå som seriøs og ikke bare basere mine meninger om pelsdyrnæringen basert på at “dyrene er så søte”. “Alle som er i mot pels er gærne hippier, som drapstruer andre og er i mot det kun fordi Sophie Elise er det”. Hvem får dette for seg? Dette er fordommer som går igjen, spesielt av de som er for bruk av pels.

Hvert år blir mange mink og rev drept i forfengelighetens navn. Hver år får nye norske ungdommer en Canada Goose jakke. Hvert år så går dyrevernere i fakkeltog for å få en slutt på dette. En slutt på lidelsen for dyrene og slutt på importen. I Norge i dag, så trenger vi fysisk ikke pels. Ikke varmer pels noe mer enn annet – for det er tross av alt kun snakk om en pelskrage eller dusk på luen som oftest. Ikke er det etisk riktig og det er heller ikke mer miljøvennlig enn fuskepels.

Hvordan klarer noen mennesker å trekke skyggelappene på? Fordi barn lider i Afrika og under barnearbeid? De samme folkene som kjøper Canada Goose jakken sin er også ofte de som kjøper undertøyet sitt på H&M bare så det er sagt. Jeg får alltid høre, hva med menneskene? Så tenker jeg – ja, hva gjør du for de menneskene, som jeg gjør for dyrene? Hvorfor kan man ikke bry seg om begge? Når ble dyrevernere så trangsynte at menneskeliv ikke er verdt noe? Alle tror at dyrevernere er de som kun bryr seg om dyrene, så får resten av verdens befolkning seile sin egen sjø. Hvor kommer disse fordommene i fra?

En debatt om noe så alvorlig som pelsdyrnæringen bør foregå skikkelig, den bør bestå av faglig kunnskap og hvor ditt moralske kompass peker. Er det greit å mishandle norsk rev og mink fordi mennesker sulter i Afrika?

Hvis Norge legger ned pelsdyrnæringen så blir det verre i Kina?!?!??! Hver gang, hver gang så kommer det temaet opp. Hva om folk ikke hadde kjempet for kvinner i andre land, så hadde ikke jeg som kvinne fått lov å skrevet dette her nå for å si det slik. Neida, joda. Det er viktig at land går frem som gode eksempler for andre land ved å kutte ut en slik praksis. Det er jo litt ironisk for den norske pelsdyrnæringen og landbruksministerne har også brukt Kina-argumentet flittig, men hva hjelper det når norsk pelsdyrnæring har tilnærmet lik modell som den kinesiske? Hva når jeg forteller at den skandinaviske pelsdyrnæringen er den som ga den kinesiske sin grobunn? (KILDE). Kan også fortelle at i dag så er pelsdyrnæringen for godt borte fra Nederland, som var en av de største aktørene, pelsdyrbøndene gikk til retten mot myndighetene som gjorde næringen ulovlig – men  tapte. Dette sier alt om hvor viktig det er at land tar avstand fra å statsfinansiere slik dyremishandling, og la det i det hele tatt være lov!

Jeg har alltid vært i mot pels, så lenge jeg kan huske. Jeg kan huske hvordan jeg skjelte ut kunst og håndverk læreren min hver gang hun gikk rundt med kanin skjerfet sitt. Jeg husker hvordan jeg truet bestemor med å kaste pelskåpen i peisen og sel-skinn skoene rett etter. Kaller dere sånne som meg for hjernevasket av dyrevernere som NOAH? Dette er ren og skjer empati. Jeg har ingen foreldre som har vært genuint opptatt av dyrevelferd slik som jeg er, men jeg vet at de har blitt mye mer opptatt av det etter jeg har vist mitt glødende engasjement. Jeg tror at empatien for dyr har noe med hvilke holdninger dine foreldre har ovenfor dyr.

Noen av de tristeste debattene er de som angriper de som er i mot pels fordi de ikke er vegetarianere….  Jeg bruker ikke pels, jeg holder meg unna skinn, bruker ikke dyretestet kosmetikk/såper, jeg bruker ikke dun, jeg har redusert kjøttinntaket (jeg spiser forøvrig for det meste storfe og svin), spiser ikke gåselever, prøver å ha kjøttfrie dager, jeg besøker ikke dyreparker/delfinariumer/sirkus. Jeg er ikke feilfri, og håper styrken til å være vegetarianer en dag vil komme til meg. Å kutte ut pels det er noe som er så enkelt å gjøre, det er ikke livs nødvendig og bør faktisk være den letteste tingen å kutte ut i livet ditt. Det er ikke kult å kle seg opp i dyrs lidelser. Aldri. Det skumle med å rakke ned på de som bryr seg om noe er at det kan ende med at de ikke vil engasjere seg i det hele tatt.


På lørdag, 14. november har du en unik mulighet til å gi norske pelsdyr en stemme, i hele 24 norske byer vil denne kvelden bli lyst opp av fakler, briste av de engasjertes røst som ber om at pelsdyrnæringen skal bli lagt ned en gang for alle. Vis at du bryr deg og tar dyrs rettigheter på alvor, at du sier nei til at skattepengene dine skal gå til å finansiere utnyttelse av nesten en million dyr i pelsdyrnæringen i Norge hvert år. 

Bruk disse minuttene videoen tar, ved å høre på Kjell Nordströms sin appell under fjorårets fakkeltog, den er ekstremt gripende og husker at tårene nesten presset på der jeg sto i den kalde november kvelden i fjor. 

Hva mener du om temaet?
(Jeg er åpen for debatt så lenge den blir holdt på et saklig nivå)

My love

Verdens vakreste, flinkeste, godeste og herligste skapning! Ord kan ikke beskrive denne lille gutten som betyr så alt for mye for meg. Han er så rampete at jeg vil rive av meg håret i blant, han har kostet oss masse penger – men han er verdt hver eneste krone. Damon er så frisk og rask som denne rasen kan bli, og han er helt fantastisk med barn, hunder og mennesker, er omtenksom og god. Alle har sine feil, men de er så minimale i forhold til alle de fine tingene. Verdens flotteste rase, verdens flotteste Damon ♥

Har du hund?