Halloween friday

Følg bloggen min på facebook HER.

·   S O M E   P E O P L E   A R E   B O R N   F O R   H A L L O W E E N ,   A N D   S O M E   A R E   J U S T   C O U N T I N G   D A Y S   U N T I L   C H R I S T M A S   ·

Endelig fredag(men ikke helg enda, for meg), i dag skal jeg på Halloweenfest i byen – det blir nok veldig bra! ♥ Tenker å prøve å få tatt bilde av meg senere – dere kan kanskje gjette hva jeg skal kle meg ut som?

Ellers i helgen så kommer hundene endelig hjem igjen i morgen på formiddagen, og så er det siste nattevakt på en måned i morgen natt! Men regner med at den går veldig fort, og søndagen spiller Vålerenga sin nest siste hjemmekamp i år – så da må jeg jo nesten dit, byttet jo tross av alt bort vakten min for det :- D 

HAPPY HALLOWEEN!

Skal du på neon Halloweenfest i helgen? – i så fall, hva skal du kle deg ut som?

Enkle mattips

Følg bloggen min på facebook HER.

For 5 år siden hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å bli så opptatt av å lage mat – eller i det hele tatt kunne å lage mat. Det er fortsatt mye jeg ikke kan – men jeg kan. Jeg har jo tross av alt hostet julaften to ganger, nyttårsaften en gang, 17. Mai feiring en gang osv. så visse kunnskaper har jeg nok. Jeg har jo mer igjen å lære selvfølgelig, for jeg er ikke noe flink til å lage hjemmelaget saus f.eks.

·   G R E S K E   K J Ø T T B O L L E R   &   T Z A T Z I K I   ·

·   Dette trenger du   ·
Kylling kjøttdeig   ·   Egg   ·   Finhakket hvitløk
Litt mel   ·   Salt & Pepper

·   Dette trenger du   ·
Mager kesam/ Lettrømme   ·   Finskjært agurk
Finhakket hvitløk   ·   Salt & pepper

·   S C R A M B L E D   E G G S   A    L A   K R I S T I N E   ·

·   Dette trenger du   ·
3 egg   ·   Vann   ·   Salt & pepper    ·   Gressløk
Litt revet ost   ·   1 vårløk    ·   1 skive kokt skinke

Anbefaler å ta i vårløken og skinken mot slutten så det ikke settes for mye smak i eggene, pluss at grønnfargen på vårløken blir fort blass etter å bli stekt for mye. Så jeg tar på ost, skinke og vårløken samtidig.

·   P Y T T   I    P A N N E   ·

·   Dette trenger du   ·
2-3 mandelpoteter   ·   1 røkt kjøttpølse uten skinn   ·   1 vårløk
Mais   ·   Bacon   ·   Ketsjup    ·   Pepper

Jeg steker først potetene i litt olje med grillkrydder på, så tar jeg i pølsene og så baconet. OGså her tar jeg i vårløken og maisen mot slutten for at grønnsakene ikke skal bli ihjelstekt. Til slutt topper jeg met litt ketsjup med pepper på.


·   M E D I S T E R K A K E R   ·

TIPS: Bruk en skje med kaldt vann for å lage kakene før du damper de i en dyp panne med vann under lokk.

Når de har blitt dampet “gråe”, så er de klare til å stekes i panne. Stek de til de har skorpe på begge sider.

Medisterkaker kan brukes til så mangt f.eks: på lompe med ketsjup, i pytt i panne, smed brun saus, erter/ ertestuing, poteter og/eller makaroni eller som smørbrød. Bare fantasien setter grenser, og det er perfekt til mat i desember♥

Hva synes du om disse tipsene?

Bilder fra NOAHs fakkeltog mot pels!

Følg bloggen min på facebook HER.

·   V I   G I R   O S S   A L D R I   ·


Foto: Kristine Larsen

Mamma og søsteren min kom til Oslo i går, så vi koste oss med å spise middag(eller frokost for min del) på Døgnvill før vi gikk i fakkeltoget, wow hvor mange bra appeller det var, utrolig mange som møtte opp og stemningen var helt upåklagelig. Selvfølgelig er stemningen trykket når det skal være nødvendig å gå i fakkeltog 14 år på rad fordi Stortinget og regjeringen ikke vil ta avstand fra dyremishandling. Det var en fin kveld, tårene lå i øyekroken og jeg er så rørt over hvor mange som engasjerer seg for dyrene. Hele 30 norske byer tok en del av det, og 8900 stilte opp! Helt utrolig ♥ Engasjement fungerer alltid!

Gikk du i fakkeltog mot pels i år?

Friday night

Følg bloggen min på facebook HER.

God fredag – og god helg til de som er så heldige å ha fått det i dag! Jeg holder på å gjøre meg mentalt forberedt for siste nattavkt denne her uken, og det blir digg kjenner jeg! Klarer ikke sove mer  enn 6 timer på morgenen, så da tar det på når man har vært oppe hele natten i to dager, men jeg skal nok klare den siste også!

I morgen kommer mamma og søsteren min til byen, så det blir noen koselige timer sammen med dem før vi skal i NOAHs fakkeltog mot pels, her om dagen skrev jeg 10 gode grunner for hvorfor DU bør stille i fakkeltoget – les dem her. Gleder meg veldig til å høre flotte appeller, bare så forbannet synd at det er så nødvendig. Senere på kvelden skal jeg på bursdagsfest hvor jeg kjenner ca. ingen, så det blir spennende – bra jeg er over gjennomsnittet utadvendt da♥

Nå skal jeg snart kaste i meg en pizza før jeg hopper på trikken, skal du spise nattmat i natt i Oslo så vet du hvor du bør gå; MAAAX

Hva er dine planer for helgen?

Studenttips: Let’s talk about hair

Følg bloggen min på facebook HER.

Det er jo ingen hemmelighet at en frisørtime i Norge er EKSTREMT dyrt, ikke at det ikke er verdt det – men wow over 700 for dameklipp og det dobbelte for farge.. Nei der stopper det opp for meg. Jeg kan faktisk ikke huske når jeg var hos frisøren sist, for det siste året har jeg kunnet få en god pris hos ei som gikk på Adam og Eva skolen, og deretter fant jeg ut av at man faktisk får kjøpt hårfarge(minicolor, som går ut etter ca. 6 uker) hos frisøren som er uten ammonjakk, og er den samme de bruker hos frisøren.

·   H A I R   D O E S E N ‘ T   M A K E   T H E   W O M A N  
​B U T   G O O D   H A I R   D E F I N I T E L Y   H E L P S   ·

Vil dere høre prisen? Hos a MODO mio kostet det kun 279,- for en pakke som rekker til to behandlinger, altså en nå og en igjen om 6 uker når fargen mest annsynelig har begynt å gå ut. Altså er det da noe spørsmål???? Jeg kjenner jo tillegg to stykker som er gode på enkel klipp, så jeg har ingen store utgifter med tanke på håret mitt. Pris varierer fra frisør til frisør, og er ikke alle som selger “doble” pakker, men det koster sjeldent mye mer enn 200, og det tilsvarer jo faktisk de grusomme hjemmfargene som du får kjøpt på H&M osv. 

Jeg er jo i en situasjon som tilsier at jeg ikke kan legge i 2000 for en frisørtime flere ganger i året, det sier seg selv. Og dette kan vell x-antall studenter, eller unge voksne – eller hvem som helst for den saks skyld, kjenne seg igjen i. I tillegg ble resultatet veldig bra! Jeg valgte fargen 3, da jeg ønsker en mørk brunfarge som ikke er for varm. For det som skjer når farge går ut av håret mitt er at det blir så rødt, aner ikke hvorfor da jeg selv ikke har noen særlig røde pigmenter i håret fra før, men jeg har veldig tynt hår.

Jeg er jo veldig nøye med hvordan jeg steller håret mitt i forhold til farging av hår da jeg har en EKSTREMT dårlig opplevelse med hjemmeblekning, og etter det har jeg fått utrolig respekt for kjemikalier. Jeg hadde hår ned til korsryggen, mørkt hår og ville gå blond… Det angrer jeg veldig på, for blekningen ble for sterk for håret mitt så det startet en kjemisk brann som tok tak i det slitte av håret mitt så håret brakk, og kruset seg sammen oppover… Så ha respekt for hjemmefarging jenter og gutter♥

Så i går før jeg dro på nattevakt var min fine venninne Liv Celine på besøk for å klippe og farge håret mitt, til gjengjeld fikk hun biff og hjemmelagde båtpoteter til middag som takk for hjelpen♥ Så fantastisk å ha så fine venner! 

Bra tips?

Bra start på dagen!

Følg bloggen min på facebook HER.


·   B R E A K F A S T   F O R   H E R O E S   ·

God morgen, eller god ettermiddag blir det for dere! Hehe. Jeg sovnet litt før 7 i dag tidlig så min morgen ble rimelig sen, men det var godt å få sovet ut etter å ha jobbet fra 19-05:45, var nemlig skiftleder på nattskift for første gang – som gikk overraskende bra, men brukte dog litt lang tid da. gøy å få prøvet seg tenker jeg!

Jeg startet i hvert fall dagen min med en herlig brunch, fikk så utrooolig lyst på varm kakao så løpte til butikken for å kjøpe♥ Resten av dagen skal jeg slappe av med bloggerne og Farmen, kanskje litt Pretty Little Liars også ettersom Netflix har fått to sesonger til! Så er det tilbake på jobb 22 i kveld, nest siste nattevakt for denne uken før jeg begynner igjen på mandagen. Blir godt med helg kjenner jeg, hahhah! Men all den infoen og nye lærdommen tar på, hjermetrim på sitt beste.

Hva er dine planer for dagen?

Favoritter

Følg bloggen min på facebook HER.


En av mine to favorittskapninger i hele verden.

·   F A V O R I T T   M A T   ·

Jeg er UTROLIG glad i grillmat og typ BBQ mat(spareribs, burger osv) generelt, og biff. Men av type “junkfood at home” så er jeg så utrolig glad i løvstek i pitabrød med mais, salat, pomfri og blandingssaus av bernaise og peppersaus – kan anbefales på det sterkeste selv om det høres veldig rart ut.

·   F A V O R I T T   F I L M   ·

Favoritt film… utrolig vanskelig å velge, men må nok si Harry Potter filmene. Men av komedie er det “That’s My Boy”, den er såååå morsom.

·   F A V O R I T T   S A N G   ·

Akkurat nå er det nok Shawn Mendes – A Little Too Much

·   F A V O R I T T   K L E S P L A G G   ·

Jeg er jo skikkelig Adidas-addicted så uten tvil alle Adidas plaggene mine blir godt brukt, men faktisk ganske vanskelig å velge… Er jo avhengig av Carhartt lue-samlingen min også, elsker Ralph Lauren trenchcoaten min og ikke minst fuskepelsen jeg fikk tidligere i høst. Vanskelig å velge rett og slett.

·   F A V O R I T T   F A R G E   ·

Det er jo ingen hemmelighet at dyp grønn virkelig er fargen min om dagen, men svart og grå er også en klassiker – og ikke minst vinrød.

Image result for deep green color palette

·   F A V O R I T T   B U T I K K   ·

Matbutikken???? neida hahha. Må nok bli Nelly.com faktisk, eller Zalando og Junkyard står også høyt hos meg.

·   F A V O R I T T   N E T T S I D E   ·

Kanskje Tumblr? Sjekk ut min her

·   F A V O R I T T   B L O G G   ·

Vanskelig å velge, følger mange utenlandske på Instagram så må nok si at kvaliteten i utlandet er nok littttt bedre enn i Norge på den fronten. Men kanskje Madeleine Bitici? eller Madeleine Pedersen som jeg har fulgt i MANGE år♥ 

·   F A V O R I T T   T V – S E R I E   ·

The Vampire Diaries – sjokkkkkkk

·   F A V O R I T T   K J E N D I S   ·

Ariana Grande, hun er et så utrolig bra menneske, fantastisk artist og en utrolig vakker person.

·   F A V O R I T T   S P I S E S T E D   ·

Eldhuset på Grünerløkka! 

·   F A V O R I T T   Å R S T I D   ·

Vinter pga. julen, sommeren pga. at da er det ikke så vått ute(hvis vi er heldige) og mer lys.

·   F A V O R I T T   R E I S E M Å L   ·

Elsket både Amsterdam og New York, vanskelig å velge!


Foto: Kristine Larsen


Spennende med slike innlegg?

Beautiful monday

Følg bloggen min på facebook HER.


Foto: Kristine Larsen

·   N O   B L U E   M O N D A Y   ·

For en utrolig vakker mandag, høstsolen skinner over Oslo og det kunne ikke vært bedre. I dag er siste dagen sammen med hundene på et par uker, så ville få tatt noen siste bilder av de mens det kanskje enda er høst? For hvem vet, kanskje snøen har falt i slutten av måneden? Uansett så ble jeg veldig fornøyd, og det var en flott tur i “parken” ved oss! Hundene elsker å være der, og det er faktisk helt fantastisk å se på hundene leke mens jeg kan se et hint av Oslofjorden, fallende løv som “brenner” i solen. Høsten er virkelig fin i år.


Tok et panoramabilde av “parken” med telefonen, wow det er så hyggelig der!

Hva synes du om bildene?

Man lærer mens man lever

Følg bloggen min på facebook HER.

Foto: Arkivbilder fra mitt år i denne leiligheten

I går så var det 1 år siden jeg flyttet inn i leiligheten jeg bor i nå i Oslo. Wow for et år, det har gått så uendelig fort. Jeg har lært så utrolig mye om livet, meg selv og ikke minst blitt enda mer selvstendig. Jeg er av natur veldig selvstendig, så at jeg falt for yrket journalist forbauset nok ingen av mine nærmeste. Jeg er en av de som gjerne sitter alene en uke i strekk, ikke fordi jeg er en loner eller ikke har noen venner, men gjerne fordi jeg velger det selv. Ikke fordi jeg har sosial angst, men fordi jeg trives i eget selskap. Jeg har som oftest ikke et hode med tanker som plager meg i det lange løp, og jeg synes ikke det er krise å bruke en helg på å sitte inne. Selv om jeg uten tvil har vært en partygirl det siste året, hahaha så jeg elsker naturligvis å være sosial også! Men når man jobber 5 dager i uken i en ekstremt sosial jobb så føler jeg ikke behov for å måtte være med noen etter jobb hver eneste dag. 

 

Dette året har også lært meg at ja jeg kan fikse lyspærene selv, flytte bort edderkopper og jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv for at det er rotete. Jeg har lært at det er vanskelig å lage mat til en med mindre man skal spise nudler, og jeg har lært at det er ikke så skummelt å være hjemme alene – jeg likte nemlig ikke det før hahah. Jeg har lært at selv om jeg er syk så må hundene ut, klærne vaskes ikke av seg selv og søpla bæres ikke ut av seg selv(var ekstremt bortskjemt tidligere da jeg bodde i blokk med sjakt nesten rett utenfor døra). 

Jeg trives så enormt alene, hadde aldri trodd jeg skulle trives så godt. Den dagen jeg finner det for godt å flytte sammen med en ny så tror jeg det blir en ekstrem omstilling på utrolig mange måter, hahah! Jeg har fått egne rutiner og vil jo gjerne ha ting slik og slik – så jeg er virkelig spent på fremtiden. Det er som sagt 1 år siden jeg flyttet hit, og om nøyaktig et år må jeg ha funnet meg et nytt hjem da de som bor i huset her skal ta i bruk kjellerleiligheten :- ( Veldig kjipt, trives veldig godt her, kanskje jeg ender opp med å bo i området? Vi får se. Mye har i hvert fall skjedd, jeg har møtt mange flotte mennesker, Kikki har kommet inn i livet mitt og jeg har fullført bachelorgraden min i denne leiligheten og jeg gikk igjennom den tøffeste perioden i livet mitt her. Dette er et år jeg aldri fil glemme.

Nå har jeg altså bodd i Oslo i godt over 3 år, med unntak av et lite opphold på ca 1,5 måned i fjor høst, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg flyttet ut såpass “ung”(ikke uvanlig ung da, hahah). Jeg trives godt med å ikke bo på Toten, ikke bo med familie tett på meg 24/7 og jeg trives godt med å bestemme fult og helt over mitt eget liv. Og ikke minst så trives jeg godt i Oslo, jeg kan ikke tenke meg å bo langt unna Oslo når jeg blir “voksen” heller.

Når flyttet du hjemme fra?

En uke igjen: 10 gode grunner til å gå i NOAHs fakkeltog mot pels

Følg bloggen min på facebook HER.

Det er nok en gang duket for et av årets viktigste fakkeltog, nemlig NOAHs fakkeltog mot pels. Gucci kunne nettopp nylig annonsere at de fra 2018 vil bli pelsfrie! Gucci er ekstremt i vinden for tiden med sin it-plagg som t-shirtsene og beltene. WOW for en bragd, er så utrolig stolt av at store motehus tar avstand fra dette groteske dyreplageriet! Nå bør Norge som nasjon følge etter!!!
 

·   N O A H S   F A K K E L T O G    M O T   P E L S   2 0 1 7   ·

NOAHs Fakkeltog mot Pels sitt bilde.
HER KAN DU FINNE MER INFO OM FAKKELTOGET! I OSLO GÅR TOGET 17:00 FRA YOUNGSTORGET, MAN FÅR KJØPT FAKKEL DER (TA MED KONTANTER)

1. Fordi dyrene trenger det så sårt. Hvert år blir mink og rev holdt i bur for at noen skal tjene penger på dyrs lidelser, fordi egoister kler seg i pels. Disse dyrene har rett til frihet, og få utløp for sine naturlige instinkter og ikke minst dems grunnleggende behov. 1kvm dekker ikke disse behovene på noen som helst måte. Derfor bør denne næringen forbys.

2. Fordi ekstremt mange andre land har gjort næringen forbudt eller laget et regelverk som gjør det umulig for oppdretterene å kunne drive. Fordi det finnes ingen human måte å drive pelsdyroppdrett på. Hvis man skulle funnet en “human” måte å gjøre det på ville det aldri blitt lønnsomt, derfor gjøres det ikke.

3. Fordi det er ikke værre i Kina, det er nettopp Skandinavisk pelsdyroppdrett som har lært Kina opp på dette feltet- og hvis du ser dokumentaren “Pels” så kan de også dokumentere dette. Eller les mer om det her.

4. Fordi dyrene kan ikke bruke sin egen stemme. Men vi kan, vi kan være dems stemme.

5. Fordi regjeringen har lagt frem sitt forslag til stadsbudsjettet som tar fra frivillige dyre- og miljøverngrupper sin støtte, for å så gi 2. millioner kroner til pelsdyrnæringen- av det norske folks skatt, hvorav opinionen ikke ønsker pelsdyrnæringen. Så hva er demokrati dere?

6. Fordi NOAHs fakkeltog mot pels er Europas største markering for pelsdyrene, og kjente personligheter holder flotte appeller år etter år! 

7. Fordi fakkeltoget arrangeres på hele 29 steder i Norge nettopp denne kvelden! GRIP MULIGHETEN

8. Fordi vi skal vise at vi sier NEI til statsfinansiert dyremishandling, fordi vi sier NEI til den “Fuckings statlige støtta” (som Sophie Elise ropte foran Stortinget i fjor), fordi vi sier NEI til å være et land som ikke vil gå frem som et godt eksempel og vi sier NEI til politikere som ikke ser lengre enn nesetippen sin. Vi sier NEI til  trange nettingbur og fangenskap av rev og mink.

9. Fordi pels er det INGEN som trenger.

10. Fordi jeg ber så uendelig på knærne at alle som leser dette vil rope for dyrene, heve flammen som et symbol på dyrenes håp og masjere med likesinnende opp til Stortinget. Det er så utrolig viktig, det er så viktig å vise at vi tar dyrenes egenverdi på alvor, det er så viktig at vi viser at vi tar vare på ALLE individer, ikke bare barn, eldre, flyktninger og skoleungdommen. Vi må ta vare på alle for å få et samfunn som vi alle kan leve med, og for å leve i et samfunn man kan være stolt av.

VIS AT DU BRYR DEG, OG STILL OPP I FAKKELTOGET! VI GIR OSS ALDRI!


Sees vi? / Noe du lurer på angående dette?