Luksus

Følg bloggen min på facebook HER.
Ikke reklame


WMF grytesett / 1299,- (salgspris, koster 1999,- nå -) / HER    ·   Victorinox brødkniv / 299,- / Utsolgt i nettbutikk  ·   Victorinox santoku kniv/ 299,- Utsolgt i nettbutikk
 

Åh det fantastiske grytesettet fikk jeg i innflyttningsgave fra mamma og mormor – så takknemlig! Har prøvd de små og en av de mellomstore – og de er helt fantastiske kjeler å vaske, og unik kvalitet – mener jeg. Jeg har nok kjeler nesten livet ut! To små kjeler, en mellomstor + litt større og en stor gryte – PERFEKT!

Så er de to knivene en “treat” til meg selv, hahah! Jeg er jo så merkevarebevisst at det egentlig er litt kvalmt, alltid vært det. Men ser ikke ned på de som ikke er det/har mulighet til det, men gir gjerne folk råd om hvordan man kan finne frem til disse merkene for en rimeligere penge! Fordi de fleste kjøkkentingene mine som er av merke er kjøpt på salg/til rimeligere pris! 
 

T I P S   T I L  Å  A N S K A F F E    R I M E L I G E R E  K J Ø K K E N T I N G
 

· Alltid sjekk ut flere sider for eventuelle tilbud. Anbefaler også å vente med kjøp til før jul da de fleste har fantastiske tilbud på Rosendahl, Bodum, Victorinox osv.  Kitcc’n sin julekatalog har forresten kommet.

· Har man ikke hastverk med å anskaffe seg noe så anbefales det å vente og se ann – og google produktet for å finne den til rimeligst pris.

· Jeg bruker disse nettstedene for kjøkken-handling: kitchn.no / bakerenogkokken.no / kitchentime.no / cg.no / glassoginterior.no / tilbords.no

· Kjøper som regel med en ekstra ting så slipper man (ofte) å betale frakt!

· Melde meg opp på nyhetsbrevene så jeg får med meg tilbudene + blir medlem i kundeklubbene i forhold til tilbud. Flere kundeklubber også som har innmeldings-kupong/rabatt
 


Hva syntes du om de nye tingene mine? / Hvor handler du kjøkkenting?

Høst – den værste årstiden

Følg bloggen min på facebook HER.

Here we go again. Hvor mange ganger må jeg fortelle om mitt brennende hat mot dyremishandling? Og om høsten så kjenner jeg det stikker dypest, fordi jeg vet at hver eneste 1. september så starter delfinslaktingen i Taiji, og hver november må jeg gå i fakkeltog mot pels. Misforstå meg rett, jeg elsker å engasjere meg for dette – men det tar fra meg all tro på menneskeheten. Hvem tror vi at vi er? 

Dette er en jævlig trist dag, men understreker nettopp hvorfor jeg kjemper så mye for de stemmeløse som jeg gjør. I dag er det en “red cove” dag, som vil si at slaktingen pågår i dag- delfinene lider seg igjennom en grusom død foran familien sin. Dette utføres av japanske fiskere med myndighetenes velsignelse, som lyver hele befolkningen i ansiktet, skjuler alt de gjør – men skjuler seg bak “tradisjoner”. Det er så forkastelig. Har tidligere deddikert et eget innlegg til dette her  som er en av mine store hjertesaker – innlegget kan du lese her.


Og ikke mindre forkastelig at i dag så kom det frem at omkring halvparten av mattilsynets tilsynssaker i NORSKE PELSFARMER viser regelbrudd. Det er ikke mange av dem, men når nesten halvparten av dem har regelbrudd – da er det ALT for mange i en allerede gjennomsyret fæl næring. Dette kan du lese om over alt i dag, blant annet hos NRK – LES SAKEN HER (NB! sterke bilder).

Jeg føler meg så maktesløs, jeg skulle oppriktig ønske jeg var toppblogger – fordi jeg skulle ønske jeg nådde ut til flere med dette. Det er så enormt viktig, så viktig at kjente ansikt setter disse sakene på dagsordenen. Det er så uendelig viktig at forbrukerne vet hva de støtter ved å kjøpe pels, men de som kjøper pels i Norge kjøper som regel import pels, fra coyote som blir fanget i bjørnefelle – som er nesten enda verre. Mens 12 åringene mobber hverandre fordi noen ikke har pels, så går de selv rundt med artsfrienden til Chihuahuaen de fikk til jul. Det er så forbannet trist, så utrolig trist at foreldre ikke lærer ungene sine bedre. Tenk å mobbe noen for å ikke ha råd til pels/råd til å støtte dyremishandling?. Det er så vilt, og det er helt utrolig – og jeg skal bare si, jeg er VELDIG motstander av mobbing også. Vold og trusler mot alle levende vesner bør ALDRI forekomme. Det er det jeg jobber for, og det de fleste “seriøse” dyrevernere har som mål. 

Det er jo også veldig trist hva slags syn folk har på de som engasjerer seg for dyr da. Jeg opplever det selv stadig vekk å bli disset fordi jeg roper høyere enn høyest for min hjertesak – mens de sitter å griner for høye bensinpriser på Facebook. Jeg bare håper at slike mennesker ikke er sånn, men fordi de faktisk nyter å få servert ekte og gode argumenter – og liker en diskusjon. Fordi det gjør jeg, jeg kan diskutere dyrevern til verdens ende, og kommer til å jobbe masse med å prøve å gjøre dyrevelferdsmessige bedringerr i min fremtidige jobb. 
 


·  E R   D E T   S  Å   M Y  E   Å   B E   O M   A T   V E R K E N   M E N N E S K E R   E L L E R   D Y R   S K A L   M Å T T E   L I D E   F O R   K L Æ R N E   V Å R E ?  · 

 

Det tristeste jeg egentlig får høre er de som alltid må spørre “hva med barna i Afrika? Barnearbeidere? Tekstilarbeider?”. Derfor det er trist er fordi 99% av gangene kommer dette fra mennesker som ALDRI gjør noe for dem heller. Hvorfor skremme folk fra å engasjere seg? Jeg spør aldri om hvorfor folk ikke engasjerer seg for dyrevern i stedet for hvem som vinner presidentvalget i USA – jeg bare forstår ikke at noen kan støtte dyremishandling, rett og slett. Det er også ganske trist med de som kjøper pels som ikke anerkjenner at de støtter dyremishandling – for det gjør de, enten man vil eller ikke. Det er ikke 100 definisjoner på dyremishandling, og å holde mink og rev(altså rovdyr) i bur – det ER dyremishandling. Har tidligere skrevet et ganske utfyllende innlegg om pelsdyrnæring les innlegget her.
 

Hva engasjerer du deg i? / Hva mener du om dette?
 


Har et forhåndsskrevet innlegg angående parallellen jeg trekker mellom pelsdyrnæringen og tekstilproduksjon i lavkostland i forbindelse med da Sweat Shop sesong 2 kom ut. Det innlegget er egentlig ganske spennende – så hvis det ønskes så deler jeg gjerne det.

Mandag

Følg bloggen min på facebook HER.


 

Kreativ tittel, i know! Men ville bare gi en liten lyd fra meg litt sent denne mandagskvelden. Denne dagen har gått veldig fort, jeg stod opp i god tid før jeg i dag hadde en del ting på tapetet, var jo først i banken før jeg var på produktopplæring på jobben, så dro jeg for å gjøre noen ærender (kjøpe persienner, gipsplate-skrueting og stod litt i kø – Oslo på sitt beste ♥ Togstreiken gjør jo det ikke akkurat noe bedre.

Så har endelig gullgutten min kommet i hus, og da begynner det virkelig å føles som hjemme her! Vi har rett og slett kost oss i kveld med å slappe av på sofaen, gått et par småturer så han fikk bli kjent med nabolaget også har jeg endelig fått tatt fatt på kjøkkenet – huff sååå mye å vaske da smarte meg pakket inn 70% av alt i avispapir… Hurra. Nå begynner det heldigvis å se litt hyggeligere ut her! 
 

Hvordan har din mandag vært?

De første dagene av mitt nye kapittel

Følg bloggen min på facebook HER.


Yummy saturday night dinner

·   E V E R Y   N E W   B E G I N N I N G   C O M E S   F R O M   S O M E   O T H E R   B E G I N N I N G ‘ S   E N D   ·

Da har jeg flyttet inn i “ny” leilighet i Oslo, det blir nok en flott ting! Akkurat nå er det mest styr og mas, rot over alt og jeg er kjempe sliten etter dag 1/2 med flytting + jobb i går. Så i dag tar jeg fatt i ryddingen før jeg drar og tar et par øl før kamp, drar på kamp og drar en tur ut etterpå! Det er fult fortjent, så får heller mandagen brukes godt med å rydde ting på plass, møte i banken og produktopplæring på jobben! Ville bare oppdatere dere litt ♥
 

Hva syntes dere om leiligheten så lang?

Hektiske dager

Følg bloggen min på facebook HER.
·  I   F E E L   L I K E   I ‘ M   T O O   B U S Y   W R I TI I N G   H I S T O R Y   TO   R E A D   I T  ·
– Kanye West

Altså, for å være ærlig så har jeg virkelig savnet å skrive litt her disse dagene ? men tiden har ikke strekt til, og orken da. I helga var jeg i Oslo og hadde full jobbhelg ? som sag. Mandagen tok jeg meg skolefri for å få besøkt mamma, pakket ned litt og forberedt litt til flyttingen. Tirsdag gikk bort ved at jeg var på skolen, produktopplæring på jobben, besøkte mamma og fikk ordnet litt i tingene mine på kvelden. I går så styret jeg hit og dit hjemme for å få endene til å møtes med alt jeg skulle pakke med meg, morfar kom for å sette opp en sjenk ? så jeg måtte jo bidra der, jeg vasket 3 vasker med klær, tømte kjøleskapet og så fikk jeg pizzabesøk av ei venninne jeg ikke har sett på en stund før jeg brukte resten av kvelden på enda mer pakking, og litt tid i telefonen. Denne morgenen har også vært rimelig hektisk, jeg var oppe og ferdigdusjet godt før 9, fikk luftet hunden, pakket ferdig det siste, justert varmekabler og varmepumpe, lagt sammen noen vaskede klær, ryddet, tømt søpla og alt ble klart til at jeg “endelig” kunne ta med vofsen på toget til byen.

I dag har jeg jobbet noen timer i Oslo, delt ut tyggis på Oslo s faktisk! Veldig gøy, og hektisk. Tiden går fort ? men dog veldig kaldt. Så nå koser jeg meg hos ei venninne, som faktisk er på jobb, så slapper av før hun kommer hjem sent i kveld! Blir ikke så mye tid sammen, men koselig å se hverandre litt igjen uansett da <3


I morgen er det flyttedag ? først ca. 3 timer på skolen, så er det rett opp til mitt nye hjem for å ta i mot flyttelasset! Jeg kan faktisk nesten ikke vente, for neste gang jeg oppdaterer så er det i nye omgivelser! Jeg håper mitt nye eventyr blir bra, at jeg lærer meg et par nye ting på veien, at jeg blir mer selvstendig og rustet for fremtiden som journalist og person. Jeg gleder meg til å vise Damon vårt nye hjem til uka, best å ikke ha han surrende rundt blant pappesker, rot og ståhei! Lørdag så jobber jeg også faktisk, så søndag kveld tar jeg et fortjent pust i bakken og ?feirer? litt med fotballfest(forhåpentligvis) på Ullevaal og en øl eller to etterpå! 

Flere med hektiske dager for tiden?

Jobbhelg next

Følg bloggen min på facebook HER.

· W O R K   W O R K   W O R K   W O R K   W O R K   W O R K   ·

Om ca. en time så sitter jeg på toget på vei til Oslo igjen, jobbhelg! Jobber faktisk i kveld, i morgen og søndag – så skal jeg hjem, og ta med Damon ♥ Perfekt! I dag jobber jeg på Meny CC Vest, så om noen vil ha smaksprøve – kom å si hei ♥ 

Etter mye om og men så fikk jeg endelig levert video eksamen i dag tidlig, så bare 4 eksamener igjen før arbeidet med bacheloroppgave starter for fult! Blir såååå spennende ♥ Når jeg kommer frem til Oslo så skal jeg også hente et par ting som jeg har bestilt til den nye leiligheten, gleder meg veldig til å se det in real! Blir sååå bra det her. Skal i løpet av helgen få samlet de siste tingene mine som er igjen i Oslo også, så alt er klart til fredagen – kan nesten ikke vente nå! 
 

Hva er dine planer for helgen?

Nærmer seg med stormskritt…

Følg bloggen min på facebook HER.

· T H E R E   C A M E   A   T I M E   W H E N   Y O U   R E A L I Z E D   T H A T   M O V I N G   O N   W A S   P O I N T L E S S .   T H A T   Y O U   T O O K   Y O U R   S E L F   W H I T   Y O U   W H E R E V E R   Y O U   W E NT ·
– Stephen King

Flyttedagen nærmer seg – heldigvis! Blir veldig deilig å få et eget hjem igjen ♥ Nå er snart alt pakket ned, utenom nødvendigheter og klær, ellers så er snart alt på plass! Alle møbler utenom tv-benken er skrudd sammen, så begynner virkelig å bli i mål snart! I morgen er det jo kun en uke igjen til flyttelasset kjøres innover, og det blir veldig bra. Først skal jeg igjennom en jobbhelg i Oslo, litt skole og produkopplæring i starten av uken før jeg er i Oslo torsdag-fredag igjen pga. jobb og skole, så er det bare å ta fatt på den nye hverdagen!
 

Flere som holder på med flytting for tiden? / Spent på å se hvordan jeg vil få det i mitt nye hjem?

Uken som gikk…

Følg bloggen min på facebook HER.


· L A S T   W E E K ·

 

Ukens instagram: 


Annabel Rosendahl – Utrolig flotte bilder fra en norsk motepersonlighet! 

Ukens opptur:

1# Helt klart å skrive under kontrakt på utleieleiligheten jeg tar over 14.oktober! New home – new start.

2# Noe annet som var en fantastisk opptur var å få helt utrolig bra feedback på nettmagasin-drømmen min av karriereveileder på skolen! Det var gull, og en ekstrem motivasjonsboost. Jeg kan ikke vente!!! 

3# TheFirstLadyBrækhus, trenger jeg si noe mer? Eller kanskje, hvor var du når Brækhus ble homecoming queen?

Ukens selfie:

Ukens nedtur:

Ukens nedtur er definitivt å innse at jeg ikke er millionær midt oppi flyttingen. Selvfølgelig mange ting jeg trenger, vi har prøvd å gjort det på rimligst mulig måte – men svært lite fint til salgs for tiden på Finn osv. Så da ble det handlings herifra til evigheten da, haha. Blir gøy å vise dere alt det nye da :- ) Ellers så var det en rimelig stor nedtur at mamma har klart å brekke kneskålen sin rett før flyttingen nå, men sånn er det – god bedring ♥

Ukens innkjøp:

Hvordan skal jeg kunne velge? Men ble nå rimelig forelsket i marmor tørkerull-holderen fra Princess jeg kjøpte på torsdagen, og den grå marmor-fjølen jeg har bestilt fra Kid! 

Ukens sang:

Ukens drama:

Ukens drama er jo uten tvil opplegget som skjer over i statene hos min fjerne Kardashian familie, at Robert fikk seg til å poste søsterens nummer på Twitter fordi han misforstår alt og tar alt i verste mening – det er helt bunnen i bøtta. Rett og slett, den mannen bør manne seg opp før han snart blir far og en datteren og stesønnen skal se opp til. For å få til noe må man skape noe, engasjere seg og være positiv – men han vil bare ha alt utenom å gjøre noen ting, for å så skylde på søstrene sine at de ikke hjelper han med noe. It doesen’t work that way honey. Heldigvis så ser det ut til å løse seg, men etter ryktene er det fortsatt knute på tråden da Kylie selvfølgelig ikke vil gi ut nummeret sitt til Robert for øyeblikket. Kanskje ikke så rart? Ja, jeg digger den familien og alt dramaet.

Ukens bilde: 


Uten tvil! 

·

Hvordan har uken din vært?