5 år i Oslo

Følg bloggen min på facebook HER.

home1

Fy fader hvor ble det av den tiden? Jeg synes det er som i går at jeg shoppet meg i hjel fordi jeg egentlig skulle flytte helt for meg selv, alt av penger jeg ikke brukte for å reise til Oslo i helgene brukte jeg på å kjøpe meg nye ting. 1. Juli var det 5 år siden jeg og min daværende kjæreste flyttet til Oslo i 2014. Oslo ble som et helt nytt liv for meg, dette var min barndomsdrøm som endelig gikk i oppfyllelse. Og det har virkelig vært en drøm.

Alt jeg har lært her, og hvordan jeg har vokst som person. Det er her jeg har blitt formet og selvstendig, det er her største delen av omgangskretsen min er og hvor livet mitt er.

I “min” første leilighet på Haugerud, det er der jeg skapte mitt første hjem. Jeg vil nok aldri føle meg mer hjemme enn det jeg gjorde det, ikke fordi jeg savner tiden og livet der, men fordi det rett og slett var mitt første hjem som jeg har skapt. Det var der Damon startet sitt liv borte fra mammaen sin, det er der vi vokste sammen og lærte alt. Det var mye fine stunder og mange tøffe studer der – men hadde ikke byttet det bort mot noe.

home2

Always isn’t forever after all, og i august 2016 måtte jeg flytte hjem til Toten for en kort periode – i oktober var jeg og Damon på plass i en kjellerleilighet på Bekkelaget ved Ekeberg! Da var det bare oss to. Vi stortrivdes der, området var så herlig og det var så mye fine steder å gå. Fikk tatt så mye fine bilder der oppe! Sommeren 2017 kom også Kikki inn i familien så hun fikk seg også et år der. Vokste mye på å bo helt alene – lage mat selv, handle selv, lufte hunder selv…. selv om man er syk, har en drittdag, må løpe til jobb osv. Hvis jeg trodde jeg var selvstendig på Haugerud så fikk jeg i hvert fall bevist at det var jeg ikke sååå mye som jeg trodde. Måtte jo på tross av alt ta edderkoppene selv? Og ikke minst få panikk fordi jeg tror jeg mister nøkkelen på byen…. Når den bare stod igjen i døra, hehe!

home3

August 2018 flyttet jeg og hundene videre til nok en kjellerleilighet men på Storo, her hvor vi bor nå. Her trives vi også ekstremt godt! Så utrolig sentralt, fin leilighet, mye roligere i huset og ja. Vi har det så utrolig fint her!

Ser tilbake på disse 5 årene med det største smilet – hvor heldig jeg er som har hatt denne muligheten. I løpet av disse 5 årene har jeg oppdratt to hunder, vært samboer i to år, fullført en bachelorgrad, vært i praksis hos VIXEN. Jeg har flyttet 3 ganger og jobbet i 3 forskjellige servicejobber. I Oslo har jeg skapt utrolig mange flotte minner og fått venner…. og mistet venner – hatt uendelig mange oppturer og selvfølgelig en del nedturer. Jeg har vært mye syk og forstuet ankelen to ganger. Men det beste av alt er alt jeg har lært. Har vært så heldig som har stortrivdes på alle områdene hvor jeg har bodd, og hundene har trivdes like godt.

Jeg er ganske sikker på at jeg blir boende nære byen livet ut, landet er ikkenoe for denne jenta her verken trivselsmessig eller fremtidsmessig med tanke på jobb! Er nok mulig jeg flyr ut på noen eventyr før det ordentlige voksenlivet treffer, men jeg vet at det er her fremtiden min er. Skal nok ikke se bort i fra at det kommer en Oslo-hyllest på kroppen i løpet av året, for det er ikke lite hva denne byen har gjort for meg. Jeg hadde ikke vært den jeg er i dag om jeg ikke flyttet da jeg gjorde, virkelig ikke. Takk til familien som har gjort det mulig! <3 

Flere som elsker Oslo?

Längtar efter Stockholm

Følg bloggen min på facebook HER.

Første dagen i Stockholm – helt nydelig som alltid. Jeg dro nok kanskje litt for sent, men kunne ikke dratt så mye før heller siden jeg jobbet natt dagen før. Kjøpte meg en Olivia pizza-slize på Oslo s til togturen og kom meg til flyplassen, og var på Arlanda ca. 16:15, rakk akkurat bussen inn til byen og brukte hundre år på å finne T-banen, hahah som alltid! Centralen i Stockholm er så stor og uoversiktelig, Brukte også noen år på å finne hotellet mitt på Kista… Så var det rett rundt hjørnet 🙂 🙂 🙂

Fikk omsider kommet meg ned mot byen igjen for å treffe Linn, ble en kveld med god mat og mye alkohol – som vanlig. Var vell på hotellet rundt 5:30 på morgen.

…. Og satt nede ved frokosten 9:30 hahah! Sterkt. Kan meddele at jeg fikk gå å legge meg et par timer igjen, fordi jeg følte meg mildt sagt ikke edru og orket ikke så mye av maten heller. Haha!

 

  

Lørdagen var det helt fantastisk vær, så jeg og Linn gikk ute i byen for å kikke litt og bare nyte Stockholm! Spiste lunch/middag på trappen på torget midt i sola. Det var helt nydelig og utrolig koselig. På kvelden dro jeg tilbake, skulle egentlig ut på byen denne kvelden også men universet hadde andre planer så ble kveldsmat i fra Max på meg og klokka 2 på natten fikk jeg for meg å åpne en flaske prosecco og se finalen av Love Island UK i badekaret. Det ble sent nok kan man si! Men en veldig fin oppladning til søndagen – som var hovedgrunnen for at jeg reiste nettopp denne helgen.

AIK – DJURGÅRDEN! Ett av Sveriges største kamper, derbylag – hatkamp. Alle kamper er hat, men ikke like mye som det her. Fy så rått! Et nesten fullsatt Friends Arena, pyro, øl, sang – og det beste av alt, AIK vant selvfølgelig matchen. Fy så deilig!!!!!!! Uten tvil en av de kuleste opplevelsene i hele mitt liv. For en daaag!

Resten av kvelden gikk ut på å drikke øl! <3

Mandag satte jeg meg motvillig på bussen tilbake mot Arlanda for å fly hjem igjen til Norge, sjokkerende nok ble flyet ikke forsinket denne gangen. Greit å ha litt flaks en gang! Uten tvil ikke min siste reise til Stockholm i år, hva den byen har begynt å bety for meg altså. Føler meg så hjemme! Kanskje jeg ender opp der neste år, hvem vet ♡

Flere som elsker Stockholm?