Adjø for nå, Oslo

Følg bloggen min på facebook HER.

Etter over 5,5 år i Oslo så takker jeg for meg, for denne gang. Oslo var barndomsdrømmen min, jeg husker når jeg gikk oppover Karl Johan når jeg var liten i mellom mamma og pappa på en av mine første Oslo-turer som jeg faktisk husker. Vi dro opp til Vålerenga Sjappa som lå oppe i byen ett sted. Jeg husker så godt at jeg var så stolt, for her – her skulle jeg bo når jeg ble stor. Jeg har alltid vært en byjente, og alltid sett på som at det er i Oslo mulighetene ligger for dine føtter og jeg har alltid ønsket så mye mer enn a4-livet.

Oslo har gitt meg så mye, det er her grunnmuren i mitt nettverk er – utenom det jeg har hjemme hvor jeg er oppvokst. Denne grunnmuren her i Oslo har jeg skapt selv, på jenterommet mitt på Raufoss i Vestre Toten. Fotballen har gitt meg mye, den har gjort at jeg tør å strekke ut et par hender til fremmede – som faktisk kan være ganske hyggelig. Jeg har droppet eksamenslesning for å bli med en nærmest fremmed til Asker på cupkamp midt i russetiden min. Jeg dro alene på fotballkamp, stilte meg på midten og ropte for full hals alene mellom gutter og jenter jeg aldri har hilst på før. Fikk mange meldinger på Facebook av nysgjerrige som lurte på hvem jeg var, og syntes at jeg var tøff. Jeg ble kjent med eksen min på Instagram, så flyttet vi sammen i to år og fikk hund. Jeg flyttet ut av hjemmet mitt på Toten som 19åring for å ta fatt på livet. Jeg angrer ikke et sekund, alle tingene jeg har lært, alle jeg har møtt, alle tårer, all latter, all mengde med alkohol, alle feil, alle gode minner, alle konsertene, alle tapene og alle seierne har gjort meg til den jeg er i dag.

… Og i dag slår jeg ut vingene, Oslo er ikke lengre stort nok og jeg ser at enda større muligheter ligger for mine føtter. Tror jeg at jeg er selvstendig nå så kan jeg bare se på meg selv om et år, for DA er jeg selvstendig. Når jeg bor alene med to hunder i et annet land, nesten uten familie og en grunnmur som absolutt ikke er der, men venner og bekjentskaper som er i startfasen over internett. Jeg må virkelig klare meg selv, men det er jeg så utrolig klar for å gjøre og håper jeg lærer så enormt mye av denne prosessen. Håper jeg finner en del av meg selv i Skjærgården, i en karusell på Gröna Lund, når jeg nyter livet på verandaen, ropende på Friends arene eller når jeg er full gatelangs på Stureplan. Nytt land – nye muligheter.

I dag sier jeg farvel til Oslo og Norge for denne gang og sier HEJ STOCKHOLM <3


Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

Casa Del Kaos

Følg bloggen min på facebook HER.

Mildt sagt litt kaotisk nå! Men, har heldigvis fått bært ut det meste fra leiligheten utenom møblene, så har allikevel fått litt mer orden i rotet kan man vell si???

I dag er min siste arbeidsdag på jobben min her i Oslo som skiftleder på Max Hamburger. Wow, snart 3 år i den jobben. Så utrolig mange fine stunder; har lært så mye om meg selv, andre mennesker og meg som leder. Hadde faktisk aldri trodd at jeg var en leder, men jeg tror faktisk jeg har nailet det ganske mye og vet at mine sjefer helst ville ha sett meg vokse enda mer. Utrolig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å jobbe der, har uten tvil fått utrolig respekt for folk som jobber med kundeservice og virkelig fått sett hvordan det kan være på godt og vondt. Jeg har gitt så god kundeservice at jeg nesten fikk en kunde til å gråte så jeg ble tilbudt jobb i en annen kjede på flekken.Jeg har gitt så god kundeservice at jeg fikk kjeft for å være for blid. For nå har jeg gjort mitt i denne fine kjeden, men hvem vet – plutselig dukker jeg opp i uniformen igjen en gang… Kanskje i Stockholm? Hvem vet hva framtiden bringer. Men det er uten tvil vemodig å vende om i døra på Grønland for siste gang sånn her i en allerede utfordrende tid for alle bedrifter. Jeg har uten tvil fått minner for livet, mange erfaringer rikere på godt og vondt, og møtt mennesker jeg aldri ville ha møtt ellers – både i Norge og Sverige! Nå bærer det ut på nye eventyr med nye utfordringer i en helt ny jobb, i et helt annet land. Takk for meg <3

I morgen kommer mamma, da starter prosessen med å flytte ut, og på tirsdag låser jeg igjen døren her på Storo for aller siste gang! Onsdag morgen så reiser jeg, hundene og flyttelasset over grensen til et eventyr som bare ligger for mine føtter i en helt ny by!

Spent på å følge reisen min videre?


Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

Serietips til mye innesitting

Følg bloggen min på facebook HER.

Regner med at alle begynner å bli lei av alle “karantene/frivillig karantene”-tipsene, og siden jeg stort sett bare jobber og styrer med flyttingen så har jeg ikke så mye kreativitet til å tipse om så mange forskjellige ting – men er det noe folk spør om mye om dagen så er det serietips ettersom de fleste har jo runnet Netflix. Så tenker at jeg vil tipse dere om noen godbiter!

EAGLES



Svensk ungdoms/drama-serie som handler om kjærlighet, vennskap, svik og hockey! Litt som en svensk versjon av Skam. Tror mange kan kjenne seg igjen, eller kjenne til ulike situasjoner og man får lett medfølelse for karakterene. Jeg personlig liker faktisk Eagles bedre enn Skam. Sesong 2 ruller nå. Se serien her -> SvtPlay

 

SPINNING OUT


Psykologisk drama vil jeg kanskje kalle dette. Synes alltid at film+skøyter er interessant, og de slår til her også. Kjærlighet, psykose, fortvilelse, begjær, vennskap og familiebånd. Veldig spennende synes jeg. Se serien her -> Netflix

 

KRIGENS UNGE HJERTER / GENERATION WAR


En serie basert på sanne historier fra 2. Verdenskrig om en vennegjeng som avtaler å møtes “om noen måneder” når krigen liksom skulle være over, hvor mange møtes igjen og hva skjer på veien? Hvem er de når de sees igjen?Faktisk en av de beste seriene jeg har sett noen gang, ser den gjerne igjen og igjen. Se serien her -> NDLA

QUICKSANDSTØRST AV ALT


Dette er også en serie på topp 5 listen min, wow så intense karakterer. En dyp historie, utrolig spennende, overraskende vendinger og en serie av utrolig bra kvalitet etter min mening. Ikke negativt at den er svensk heller. Se serien her -> Netflix

22. JULI

Kanskje noe av det vanskeligste jeg har sett noen gang, men kanskje ikke noe for alle i disse “isolasjons”-tidene rent psykisk. Men wow for en jobb NRK og SvT har gjort med denne serien. Man får oss til å innse at den dagen rammet så utrolig mange i forskjellige vinkler, hvilke type arbeidere som måtte kaste seg rundt, at hverdagsproblemer også var hverdagsproblemer denne dagen, at annen kriminalitet også foregikk den dagen og at livet raste sammen for enormt mange den dagen. 22. Juli vil alltid være et sår med skorpe for meg, og i blant piller jeg av den med vilje for å kjenne på hvor jævlig det var og hvor skjørt livet kan være i blant. Man har ikke vondt av å kjenne på det, kanskje man klemmer rundt barna og dyrene sine en ekstra gang, sender en ekstra fin melding til venninnen sin for å vise at man bryr seg. Det er sunt å kjenne på at hver dag er ikke en dans på roser, og elendighet er dessverre en del av livet. Det får vi kjenne på ekstra mye i disse tider også, uvitenhet og stress – noe mange også kjente på etter 22. Juli. Nå sporet jeg litt av, men uansett en utrolig viktig og sterk serie som definitivt burde være pensum – ikke minst for journalister. Se serien her -> NRK / SvtPlay

FESTEN



Svensk drama igjen, viser litt av hvordan ting fungerer og foregår i Malmö i disse dager. Viser også generelt ungdomsdrama, venner, kjærlighet, svik og alt som hører med i slike serier. Jeg elsker det! Sesong 2 ruller nå. Se serien her -> SvtPlay

Fikk du noen gode tips her?


Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

Søndagstur i Oslo

Følg bloggen min på facebook HER.

 

Oslo er veldig fin om dagen, som sagt og det har nå vært ganske fint vær en stund – men selvfølgelig i dag når jeg og min beste venninne planla å gå tur – da skulle det være overskyet… Men ble en fin tur da! Vi gikk en tur langs Akerselva, vi selv har hatt god avstand og heller ikke klemt – på tross av at dette er nest siste gang vi sees før jeg flytter. Kjente at det var godt å komme ut og se mennesker som ikke er på jobb, for det er bare de jeg har sett de siste to ukene nå. Godt å bevege seg ordentlig også da treningssenteret er jo som sagt stengt. Holder meg stort sett inne om jeg ikke er på jobb eller på tur med hundene så har god samvittighet for mitt bidrag til dugnaden.

Det er fint å nyte det siste av byen, for nå går jeg inn i min siste arbeidsuke her med 6(!!!) vakter og min siste fulle uke i Oslo for denne gang. Heldigvis er mesteparten pakket ned nå, og jeg får solgt/gitt bort ting litt etter litt så man får noen ting mindre, heldigvis. 

Hva gjør du i disse tidene da?

Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

Oslo stråler

Følg bloggen min på facebook HER.

Altså for et vær! Oslo viser seg virkelig i fra sin beste side om dagen på tross av omstendighetene. Temperaturene begynner å bli akseptable og solen varmer. Hundene elsker det og har rullet utallige ganger i gresset. Det var også fint å se at blomstrer begynner å tre fram og det begynner å komme grønne knopper på trærne.

Jeg er naturligvis litt ekstra sliten, jobber mye og det er mye på jobb, jeg holder på med pakking, legge inn logistikken og gjøre alt klart for flyttingen om 1 og en halv uke.

Jeg var også å hentet en ny pakke fra Nelly  idag. Nå er det slutt, ikke mer klær på en stund nå, har så enormt mye selv om jeg holder på selge unna litt på Tise også. Så gjerne sjekk meg ut der -> HER.

Flere som nyter det fine været om dagen?


Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

Flytting til et annet land midt i alt kaos

Følg bloggen min på facebook HER.

Jeg kan jo mildt sagt si at det er kaos i disse dagene, hytteturister som går amok fordi de ikke får være på hytta – neida, russen som ikke får russetiden sin, mulig utsatt 17. mai(???????) og alt pga. dette viruset som herjer i Norge og resten av verden. Det blir jo selvsagt gjort mange nødvendige tiltak oppi det her, som jeg er glad for at landet tar på alvor og at heldigvis mange følger. Men for meg har det vært utfordrende, 1 april har jeg ikke lengre adresse her i Oslo og flytter inn i en leilighet i Stockholm, 6. April starter jeg i en helt ny jobb. Jeg har ikke anelse over hvor mange ganger jeg sjekker nyhetene, eller hvor mange ganger jeg ringer foreldrene mine fordi det er noe nytt hele tiden. Jeg vil jo holde meg oppdatert på om jeg våkner i morgen og er permittert, eller at jeg plutselig ikke vil kunne komme meg over grensen til Sverige. Alt endres mange ganger om dagen, og er usikkert fra dag til dag.

Men det er godt å ha litt sikkerhet i boks, jobben jeg har kontrakt på har gitt signaler om at det ikke ser ut som min stilling er i noen som helst fare. Og leiligheten står der tom om jeg av en eller annen anledning må flytte kjapt. Så jeg er utrolig heldig midt opp i alt kaoset, uvitenheten og stresset. Veldig glad det ser ut til at alt ordner seg, men jeg kjenner på kroppen at jeg klarer nok ikke å puste lettet ut før bilen står utenfor leiligheten min i Spånga!

Jeg har rett og slett stresset på meg hodepine så er egentlig veldig sliten, ikke pga. Corona akkurat, men alt annet. Har jo kommet godt i gang med pakkingen, men man føler at man alltids skulle ha gjort mer. sov 5 timer etter nattevakt så jeg har naturligvis ikke 100% motivasjon akkurat i dag. Så er det tøffe tak på jobb nå, mye å ta hensyn til og mange som må av ulike grunner være borte fra jobb. Da er jeg ekstra glad at jeg holder meg frisk så jeg kan bidra til siste slutt i mitt kapittel hos Max. Stolt og glad for det, vi drar lasset sammen og gjør det beste vi kan.

Det deles ut mye kritikk i disse dager, til de som styrer landet, til naboen og fremmede – vær litt mer rause. Det er ingen konkurranse om å verne samfunnet best nå, alle kan ikke gjøre alt men alle kan gjøre noe. Det er det viktigste. Og vask hendene!

Skal prøve å oppdatere litt mer her, får så mye spørsmål privat om alt rundt denne prosessen min så kanskje det er lettere for andre om jeg bare deler det som skjer her. Litt interessant å se tilbake på om noen år også?


Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

Tiden som flyr av gårde

Følg bloggen min på facebook HER.

   Etter jeg kom hjem i fra Stockholm så kom søsteren min på besøk til meg for siste gang her i Oslo! Utrolig koselig at vi kan gjøre sånt sammen og at vi er mer nære nå som vi har blitt eldre. Jeg ble jo dessverre ganske dårlig den dagen jeg reiste til Oslo igjen, så dagen ble jo litt preget av det også da jeg fikk en del feber utover kvelden. Men var uansett koselig å få litt tid sammen bare vi to, så blir nok flere slike helger når jeg har flyttet.


Med flytting så kommer det ofte en del nye innkjøp, kan man jo trygt si… Bestilt litt klær og en del ting til hjemmet! Deler litt etter litt tenker jeg så det ikke blir så mye på en gang. Vil jo føle meg litt fresh når jeg flytter og får min nye start. Bestilt ny lampe og nytt bord som jeg skal gjøre litt om på faktisk, kjøpt en del andre småting også. Gleder meg så forferdelig mye til å vise frem mitt nye hjem, i en ny by i et annet land.

Nå er det 3,5 uke igjen her, jeg vet ikke om jeg rekker alt jeg ønsker før jeg flytter men jeg prøver å utnytte det lille jeg har av tid så godt jeg kan.


Følg meg gjerne på Instagram HER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥