Fall news

Følg bloggen min på facebook HER.
(Ikke sponset)


 · A U T U M N   N E W S ·


Polo genser / 149,- / HER   –   Svarte bukser / 349,- / HER   –   Dr. Denim plenty jeans / 399,- / HER   –   NLY kjole 1 / 199,- / HER    –   NLY kjole 2 / 199,- / HER   –   Chelsea boots / 399,- / HER

Høsten byr på mange flotte farger i klesveien, personlig er jeg veldig fan av burgunder, beige, grå, svart – men orangetonene er også helt nydelige! Gleder meg virkelig til å kle meg opp denne høsten i disse fargene. Dessverre så ble ikke bildene noe særlig å skryte av denne gangen, for som vi bloggere hater så går det jo mot mørketid + det er gråvær i Oslo, da er det ikke like lett å få til bloggvennlige bilder.

Hva syntes du om innkjøpet?

Back to reality

Følg bloggen min på facebook HER.


// photos_weheartit (autumn / french bulldog autumn / back to school / journalism)

? B Y E   S U M M E R ?

Sommeren har gått så fort, har vært så deilig med skolefri og fri fra jobb – men veldig godt å komme tilbake på skolebenken med denne energien jeg har nå! Gleder meg til å se hva høsten har å tilby meg. Nå blir det fult fokus på skole, jobb og få kostholdet på plass, og treningen.

I dag er det(forhåpentligvis) siste første skoledag for meg, jeg håper og tror det blir et bra år på veien mot slutten av min bachelor i journalistikk!

Begynte du på skolen igjen i dag?

Glade dager

Følg bloggen min på facebook HER.
Har hatt noen fantastisk flotte dager med min fine Tine ♥ Vi sees jo ikke så ofte da hun bor mange mil borte fra meg, men når vi sees – gud hvor bra det er! Hun er en fantastisk venn, vi har det så gøy sammen og deler så mye! Heldigvis så kommer hun hit på søndag igjen for å avslutte ferien sammen med meg før hun reiser hjem på mandag, så var ikke noe “sad goodbye” i dag, men blir nok det mandag morgen :- (

Vi har i hvert fall brukt dagene nyttig, lagt og sent og stått opp til et ok tidspunkt, vi har spist mye god mat, hatt mye godt i glasset, ledd mye, sett på gamle filmer, hørt på musikk og snakket masse! Lever for dager som dette♥


Love you to death sissy


Nå er det snart “back to reality” for min del, jobber i morgen og lørdag, så er det tilbake på skolen på mandag! Skal nyte denne dagen til det fulle, forberede bursdagsgaven til min bedre halvdel som fyller rundt tal neste måned ♥

Hvordan har dine dager vært?

Helt på bærtur…

Følg bloggen min på facebook HER.

Vi var hjemover en tur onsdag til i går, så på torsdag tok vi med Damon til skogs for å plukke blåbær! Og vi fikk plukket kjempe mye, så på fredagen lagde søsteren min en sunnere variant av blåbærmuffins som ble veldig gode :- ) Nå er fryseren fylt med friske blåbær fra Toten!

Har du vært på blåbærtur enda i år?

Kraków – Oskar Schindler’s Enamel Factory

Følg bloggen min på facebook HER.


// My photos (c) Kristine Larsen                                       Man kan lese om historien bak Schindler’s fabrikk HER og HER.  

Dette er uten tvil det beste museet jeg har vært på – foruten Auschwitz, men det blir jo noe helt annet. Oskar Schindlers fabrikk-museum er virkelig verdt å besøke, man får virkelig satt sansene i gang! Det er lyder, spesielle overflater og ekstremt bra laget – de endrer også temperaturen i diverse rom. Jeg ble mektig imponert av hvor kreative de har vært, og gjort det veldig “edgy”. Man kan ta og føle på det grusomme, rett og slett.
 

 

Skal du til Polen, dra hit! Det koster 20 PLN for inngang, som tilsvarer rundt 40 kr. Hele turen tar ca. 1,5 – 2 timer, og du får kikke for deg selv eller i grupper. Alt polsk er oversatt til engelsk så “alle” kan forstå. For spesielt interesserte har de også en butikk der med suvenirer som f.eks. bøker, jeg kjøpte med en engelsk bok om Eva Schloss som overlevde Auschwitz, og har endt opp med å bli avdøde Anne Franks ste-søster da moren giftet seg med Otto Frank.

 

NB! Vil allikevel påpeke at når man ferdes på steder som dette så må man oppføre seg deretter, jeg har faktisk lest faktisk at noen unge gutter som var i Polen med tanke på WYD hadde stått i Auschwitz å risset inn initialene sine på en brakke, og to godt voksne mennesker som STJAL noe derifra – da er man virkelig ikke moden nok til å være på et historisk museum. Jeg tror ikke mine lesere vil gjøre det, men hvis man tar slike steder for gitt, stay home! – Les artikkelen om det her.

Har du besøkt dette museet før?

Kraków – Reisedagbok

Følg bloggen min på facebook HER.

S Ø N D A G

Vi reiste fra Rygge flyplass en gang etter 12, og var fremme i Kraków rundt 14:00 – det som møtte oss var ekstreme folkemengder grunnet WYD (World Youth Days) hvor unge katolske pilgrimer har møttes – dette gjorde også at Auschwitz var stengt alle dagene vi var der…. utenom dagen vi skulle dra. Selvfølgelig, så vi fikk jo en “dritt” start før vi dro på tur, for fant ut dette kvelden før vi dro. Men utrolig gøy å se så mye mennesker på et sted, og fra så mange forskjellige land! 

Vi kom oss til leiligheten vi hadde leid for oppholdet – den var heeeelt okei! Ikke spesielt vakker, men helt okei. Var Wifi der, så var fornøyd med det – og leiligheten i seg selv var stor, og bakgården som dere ser ovenfor var jo faktisk ganske sjarmerende. Vi satte fra oss bagasjen og kom oss til sentrum – etter mye om og men, etterpå var vi jo flaue for vi gikk kanskje 20 min. lengre omvei enn vi trengte, hhahaha! Det begynte jo også å tordne kraftig, vet jo fra forrige gang jeg var der at det er mer ekstremt tordenvær i Kraków og visste at det skulle tordne nå så var jo forberedt, men ikke å se det blå lynet i sidesynet og at det buldret sååååå fælt. Usj.

Ettermiddagen/kvelden ble brukt på å kikke rundt i byen, spise mat, litt godt i glasset og godt selskap! Vi fant jo også en resturant/pub – Bulldog, som vi stortrivdes på med en gang og besøkte faktisk 4 ganger til i løpet av oppholdet!

M A N D A G

 

Mandag så spiste vi frokost på Bulldog, enkel og grei frokost før vi vandret til Galeria Krakówska – et veldig stort kjøpesenter! Vi gikk jo faktisk igjennom hele kjøpesenteret, sist gang så rakk vi ikke dette. Jeg endte opp en Juicy Couture kosedressen og Starbucks koppen, ellers fikk vi jo kjøpt litt reisegaver o.l.

Det skjedde jo også litt action, for som jeg skrev så var det jo ekstreme folkemengder i byen – også på kjøpesenteret, der klarer en jente å sette fra seg en papirpose stappet med masse ting (for disse pilgrimene hadde med seg så mye, som de gikk rundt med hele tiden), det surret jo over høytaleren om at dersom noen setter fra seg bagger o.l. så vil dette bli pålagt et gebyr på 500 PL (Ca. 1000,- kr) – og selvfølgelig kom jo både politiet, vektere, bombegruppen og alt for å klarere denne posen, jenta kom jo til rette men ad flauhet så knakk hun jo sammen – skjønner jo det, er jo ikke akkurat spesielt kult å få til slike oppstandelser, for bygget kunne jo blitt evakuert. Vil bare påpeke hvor bra det er at de tar gjenglemte bagger/vesker/poser alvorlig, spesielt når det er så mye folk. Det var også veldig mye politi i gatene og ved markedsplassen (som er et “knutepunkt” i byen) – vi følte oss veldig trygge! 

Etter en lang shoppingrunde (som faktisk gikk utrolig raskt) så slappet vi av ved markedsplassen – som vi pleide å være mest på. Vi slappet av og bestilte pizza, når vi venter hører vi plutselig en GRUUUUSOM sirene og vi ser masse pyro. Vi tenkte jo selvfølgelig at dette må jo være et nasjonalistisk opprør mot det katolske besøket i byen, men det var et nasjonalistisk “statment” for å minne alle på at 1. august 1944 stod Polen opp for seg selv – les mer om dette HER.

Vi fikk jo også oppleve noe veldig gøy, street dansere som prøvde å samle inn penger – de var sååå utrolig flinke! Han ene var veldig Michael Jackson-inspirert, men hadde helt syyyyk kroppsbeherskelse. Så vi nøt litt godt i glasset med relativt morsom underholdning! Vi spiste også veldig god mat, men servicen var helt forferdelig. Vi ble glemt av x-antall ganger, fikk servert maten til forskjellige tider (mamma fikk frisen sin, så fikk jeg og Erik maten vår 20/30 min senere….) og de toppet kaken ved å legge på 2 ekstra øl på regningen (og krangle på det) og legge ved en lapp om KRAV på 10% tips. Dette er vell kanskje den værste resturantopplevelsen vi har hatt? Vil også påpeke at det er svært få service innstilte mennesker i butikker, resturanter osv. i Kraków, men de på Bulldog var helt fantastiske og overbegesistret for at vi hele tiden kom tilbake ♥

T I R S D A G

IT’S MY BIRTHDAY!
Jeg fikk faktisk gave på natten da vi kom hjem natt til tirsdag, jeg var jo i lykkerus for å få en så fantastisk fin jakke som jeg virkelig ønsket meg! I god bursdag-stil så fikk jeg jo bestemme alt den dagen, så brunsjen ble inntatt på Hard Rock Café – og de leverte jo varene som vanlig. Elsker maten der! Ellers så vandret vi litt rundt for å kikke, nøt det fine været og hygget oss sammen! Vi tok dagen veldig med ro.

Kvelden ble brukt til litt godt i glasset og biffmiddag på Sphinx – veldig god mat til en rimelig pris! Var stappfult der, så man ser jo at det er et populært sted å gå til.  

Funfact: Noe som er litt gøy er at i den svære kirken på markedsplassen så er det en som spiller trompet i nesten alle vinduene øverst hver time! 

O N S D A G
 

Onsdagen startet med en rask frokost på Bulldog igjen, den ble ganske rask fordi denne dagen skulle brukes til historie! Vi tok taxi ut til Oskar Schindler’s Enamel Factory, der var det jo en god del kø men gikk veldig fort. Skriver mer om besøket der senere med MASSSSSE bilder (valgte å ta de i eget innlegg da det er omkring 50 bilder fra museet jeg ville vise dere, hahahh!)

Etter museumsbesøket dro vi til Galeria Kazimiers for å se om vi fant noen sko til meg, et “stort” kjøpesenter som var veldig rolig og behagelig da det ligger utenfor bykjernen i jøde-delen av byen. Vi endte med å ta lunsjen på Pizza Hutt hvor vi betalte ca. 70,- PL(x2 ca.) for en medium pizza med tykk bunn, liten pizza med tykk bunn, en øl og en mugge med brus….. Altså hvor billig går det ann å bli? 

Etter lunsjen satte vi oss i taxi igjen for å se gamle-Płaszów konsentrasjonsleir, det som møtte oss var jo det svære monumentet. Bak det store monumentet er det en bakke eller en “kulp” hvor det ble gjort massehenrettelser under 2. verdenskrig. Rundt på området der var det også flere monumenter, vi fulgte dessverre ikke veien rundt – for var lite informasjon der, men er tydeligvis mer å se enn det vi fikk se! Vi slet med å få taxi tilbake da de på sentralbordet var helt umulige å få til å forstå hvor vi var, de skjønte ikke uttalen vår og vi klarte jo ikke akkurat å uttale adressen til stedet – de vet egentlig ikke hvor noe er med mindre du har en adresse. Så vi var jo ganske frustrerte, etter mye om og men fikk vi en bensinstasjonsdame til å ringe for oss! Du kan lese mer om Płaszów konsentrasjonsleir HER, eller se filmen “Schindler’s liste” HER.

Etter en dag med ekstremt mye inntrykk så nøt vi finværet og jeg drakk tidenes BESTE strawberry daiquiri, så spiste vi sen middag på Sphinx igjen – fantastisk god carbonara med mye smak! Denne kvelden tok vi “helt ut” siden det var siste kvelden, så ble relativt sent på oss, hahha.
 

 T O R S D A G

Dagen for å reise hjem! Trist, men alt som er bra må alltid ta slutt en dag. Borte bra – hjemme best! Den reise hjem dagen er alltid så rar syntes jeg, men tiden gikk fort. Jeg spiste carbonara til frokost igjen – for å ha mat som holder litt lenge, da jeg ikke kom til å få spist igjen før rundt 21:00 igjen på kvelden, så vi nøt frokost/lunsjen før vi tok taxi ut til “Factory” 5 min unna flyplassen, her er det nemlgi store merke-outlet, hvor jeg endte opp med mine Nike Air Max til 270,- PLN!!!!!! (Sjekket kontoen….. Det ble bare 440,- kr for dem). Men her fikk vi jo også problemer med å ringe taxisentralen, fordi de visste ikke hvor det var…. selv om det er masse reklame rundt flyplassen om det, hahah oh lord vi grodde noen grå hår for å si det slik! 

Alle fikk en liten høneblund på flyet, og togturen fra Moss gikk bra – bortsett i fra at det var 40 min med buss for tog fra Vestby. Når vi kom hjem var vi greit slitne, prøvde å rydde litt og spiste taco! ♥


Kraków er ABSOLUTT en by jeg anbefaler alle å beske, mye historisk å se og gode shoppingmuligheter. Mange fantastiske spisesteder – også er jo byen helt fantastisk fin. Vi rakk ikke å se alt vi ønsket denne gangen, og fikk jo heller ikke besøkt Auschwitz så vi vurderer faktisk en ny tur allerede i høstferien. Billig mat, billig øl – god stemning og mye folk! 

Har du vært i Kraków før? /  Hva syntes du om bildene? /  Noe du lurer på om byen?

Kraków – Materialistisk lykke

Følg bloggen min på facebook HER.

Kan jo ikke si annet enn at polen leverte! Ralph Lauren jakken og parfymen var bursdagsgaven min fra Erik – ellers er det andre kjøpt på turen ♥ Deilig å kjøpe ting når det er sååå mye billigere enn i Norge, betalte over halv pris for Juicy Couture dressen, 270 PLN for Nike Air skoene – så må si meg veldig fornøyd med mine “scoops”.

Hva syntes du om innkjøpene fra Polen?