Visste du dette om meg?…

Følg bloggen min på facebook HER.

 

Nå er det lenge siden jeg har laget ett slikt innlegg så tenkte det var på tide med ett nytt! Sikkert en del nye lesere og noe nytt som har dukket opp i løpet av årene uansett. Les mitt forrige “Visste du at…” innlegg her.

VISSTE DU…

… At jeg er barndomsvenn med han som har blitt ordfører i min hjemkommune?
DET er kult det! Gratulerer så mye til han!

… At jeg har en dyreverntatovering?

.. At jeg ikke lærte å lage mat før jeg flyttet hjemmefra?
Nå har jeg hostet julaften 2 ganger, nyttårsaften 1 gang og laget alt mulig forskjellig. Stolt! Lærer noe nytt hele tiden.

… At jeg er bare 163 cm over bakken?

… At jeg ble blokkert av Jwoww i fra Jersey Shore på Instagram i vår?
Hahah, kanskje dere vil ha en storytell-video?

… At jeg og min beste venninne igjennom hele mitt liv skulle vært født nesten samtidig?
Hun er født to uker for tidlig og ble født i slutten av juni, jeg er født to uker for sent og ble født i starten av august.

… At jeg har en bachelor i journalistikk?
Selv om jeg ikke har bestått påbygg.

… At jeg har knivstukket meg selv i leggen før?
Les innlegget om denne hendelsen HER.

… At jeg aldri har sydd før?

… At jeg ikke har lappen?
Vil ikke ha den heller, uansett hvilket land jeg bor i skal jeg bo i en by det ikke er noe behov for det. har i tillegg 0 interesse for bil også, så jeg blir nok aldri å kaste bort penger på det kjørebeviset.

… At jeg startet min første blogg “Tiia.blogg.no” i 2009?
Lå faktisk på 1.plass på topplisten over Vestre Toten på blogg.no lenge, det var litt “kult”. Etter at jeg flyttet til Oslo slettet jeg den for å starte på nytt med en ny blogg som var litt mer voksen, altså denne her. 

… At jeg ikke er oppvokst med hund og faktisk var livredd for hunder?

… At jeg har drevet med foto siden jeg ble konfirmert ca?

… At jeg er livredd for maur?

… At jeg er veldig kresen på mat?
Les mitt “Topp 10 værste matvarer”-innlegg HER.

… At jeg er den første i min familie med høyere utdanning?

… At jeg har en føflekk på fingeren og på tåen min?
Veldig spesielt…

Visste du noe av dette?

 


Følg meg gjerne på InstagramHER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

To måneder igjen til jul

Følg bloggen min på facebook HER.

Woow som dette året har flydd! I går var det 24. oktober og dermed kun 2 måneder igjen til jul. Jeg kan ikke vente! I år som i fjor har jeg selvfølgelig søkt ferie til julen og regner med at det går i boks. Jeg og familien skal til min onkel for å feire i år og det blir nok ekstra stas, for han fyller nemlig 50 på selve julekvelden så blir nok litt spesielt hyggelig i år. Jeg er faktisk ikke noe glad i å feire jul borte, liker best å feire hjemme hos mamma eller meg selv – men i år blir det ett unntak med tanke på onkel. Litt trist å ikke skulle feire med hundene, blir for mye folk + en katt til å ta med meg de, men skal gjøre ekstra stas på de før på dagen i stedet. Nyttår er ikke planlagt enda fordi jeg vet ikke hvordan jeg skal jobbe, men håper jeg kan få jobbe dag så jeg får gjort noe ut av kvelden.

I hvert fall så gleder jeg meg noe ekstremt til denne førjulstiden! Den blir nok litt annerledes i år, jeg reiser for første gang IKKE på julegateåpningen her hjemme på Toten, fordi i fjor så var den så dårlig, de har rett og slett ødelagt hele tradisjonen min så jeg blir nok å reise på en i Oslo i stedet. Litt trist, men det er en tid for alt og nå er det nye minner som skal skapes. Blir vell også ett par turer på julemarkedet i Karl Johan, har også blitt tipset om at det på Bygdøy er verdt å prøve ut også så vi får se. Er mulig det kanskje ikke blir førjuls-koldtbord med halve familien i år som vi alltid har – men jeg, mamma og søster reiser til en vennefamilie i midten av desember på pinnekjøtt-middag! Kanskje vi setter i gang en ny tradisjon der? Ellers blir det jo selvfølgelig masse julemusikk, julebrus, julekalendere og alt som hører til desember! Gleder meg til å sette i gang med handling av julegaver, ikke minst å pakke de inn. ELSKER å handle gaver og glede andre.

Må også få funnet antrekk til jul, har en kjole hjemme som jeg bare døøøør etter å få brukt, den er fra Anette Haga sin kolleksjon hos Nelly for noen år siden, jeg var for tjukk for den da og er litt usikker på om jeg kommer inn i den nå. Skal i hvert fall sette i gang med trening igjen når halsen er i orden, og spise sunt hele november så vi får se hvor langt jeg kommer med det eller om jeg må kaste inn håndkleet og kjøpe en ny. Tror jeg går for gjenbruk på julebordet med mine gode fotballvenner og litt usikker på antrekket til nyttår.

Foto: Arkivbilder fra desember i fjor.

Som dere ser så er desember rimelig godt planlagt, som vanlig haha! Over gjennomsnittet glad i den høytiden og håper den blir like magisk i år også som den bruker på å være. Gleder meg til å ta dere med igjennom den måneden sammen med meg ♡


Følg meg gjerne på InstagramHER hvor jeg er ganske aktiv både i feeden og InstaStory ♥

Høstens serietips

Følg bloggen min på facebook HER.

Høsten er en perfekt tid for serier… flere har start av ny sesong denne høsten, og noen er klassikere som er ferdige. Dette er noen av mine favoritter og jeg vil tro at her finnes det en serie for alle og enhver! 

Bilderesultat for quotes about tv shows

∙   BATES MOTEL   ∙

Basert på de gamle skrekkfilmene “American Psycho”, utrolig bra laget og ikke minst så er han som spiller Norman en helt AMAZING skuespiller. Virkelig helt fantastisk serie! Serien er dessverre ferdig, men alt ligger ute på Netflix.

∙   VAMPIRE DIARIES   ∙

Selvfølgelig… Ingen serie-liste uten TVD, min of all time favourite, og kommer til å være min favoritt i evig tid. Ingenting trøster meg mer enn denne serien og ingen serie engasjerer meg mer, hele dette universet er helt fantastisk. TAKK til Julie Plec som har skapt dette fantastiske universet som har runnet ut til 2 spin-offs også, jeg elsker det. Serien er som kjent over, men kan sees på HBO.

∙   THE GOOD DOCTOR  ∙

Egentlig ikke veldig fan av andre lege-serier enn Grey’s Anatomy, men denne slår virkelig an. Nok en gang så er hovedrollen spilt av en helt fantastisk fyr som har en helt syk innlevelse og forståelse av sin karakter. Wow! Sesong 3 er i gang og alt kan sees på Tv2 Sumo.

∙   QUICKSAND  ∙

En Netflix-miniserie i fra Sverige, et stykke kunstverk på skjerm! Elsker denne serien, stemningen, skuespillerene, musikken og alt. HELT MAGISK! Gleder meg til det er en stund siden jeg har sett den så jeg kan se den på nytt! Alle episodene ligger ute på Netflix, forhåpentligvis kommer det en sesong 2.

∙   GREY’S ANATOMY  ∙

Gode, gamle Grey’s. En klassiker – uten tvil. Er helt forelsket i serien, og det har jeg vært siden jeg så for første gang. Veldig glad dette eventyret har fått overleve i så mange år og at kreative mennesker står bak så det fortsatt får fortsette. Sesong 16 er i gang, og TV12 Sumo følger opp med de nyeste episodene, resten ligger vell ute på Viaplay om jeg ikke tar feil?

∙   THE ORIGINALS  ∙

Nok et stykke mesterverk i Vampire Diaries-universet, The Originals tar for seg de første vampyrene som vi alt har blitt kjent med + en klype nye fantastiske karakterer. Love it! Faktisk en bedre og verre slutt på serien enn TVD. Kan i hvert fall trøste meg med en andre spin-off mens jeg fortsatt sørger over TVD og TO. Alt kan sees på HBO.

∙   PRETTY LITTLE LIARS  ∙

En lang serie og utrolig bra serie for en fin og spennende historie – som kanskje blir dratt litt ut på slutten, men allikevel utrolig bra. Elsker mysterier, drama, kjærlighet og alt som hører til og denne har alt av det! Serien er dessverre over og alt ligger ute på Netflix. De har faktisk kommet opp med en spin-off de også, men den har jeg ikke sett enda.

∙   GOSSIP GIRL  ∙

My guilty pleasure. Elsker serien, og nok en gang er en badboy favoritten min i serien, selvfølgelig. Men et New York drama man ikke vil være for uten, og kanskje man lærer et par ting eller to om kjærlighet også. Alt ligger ute på Netflix, også denne er dessverre ferdig. Men snakkes om at en film skal komme?

∙   EAGLES  ∙

Eagles er Sveriges svar på Skam med en Hockey-vri, personlig liker jeg faktisk Eagles bedre enn Skam da den tiltaler meg kanskje litt mer da jeg verken har levd for russetiden, er homo eller noe(elsket Skam også altså, men kan kanskje ikke identifisere meg med den). Verdt å se! Ny sesong kommer i 2020! Episodene kan du se på NRK og SVTV.

∙   YOU  ∙

Et tilskudd på Netflix svært få har klart å være foruten tror jeg? Vi som har sett Gossip Girl klarer nok ikke legge i fra oss at hovedrollen kanskje har en “dobbeltrolle” og at man ikke vil skille seriene 100%, men uansett fantastiske skuespillere og en historie som er syk, men bra! Anbefales virkelig. Alt ligger ute på Netflix og skal vell komme en sesong 2 i 2020.

∙   SONS OF ANARCHY   ∙

Enda et fantastisk eventyr som er over, jeg liker at det er røft, spiller på tillit og gjeng-mentalitet, ingen tystere skal få komme gjennom og rettferdigheten tar overhånd. Liker doc ikke hva som skjer med moren til hovedrollen *no spoiler*, men serien er fantastisk! Litt kjærlighet, litt action, litt beintøffe damer og diverse. Alt ligger ute på Netflix. Oppfølgeren “The Myans” ligger ute på HBO, har dessverre ikke sett det enda.

∙   LEGACIES  ∙

Legacies, nr 2 spin-off i TVD universet! Elsker også denne da de faktisk klarer for tredje gang å levere i samme ånd, og jeg tror det bare blir bedre fremover. Fått et bånd til karakterene og liker historien de vil fortelle, og den overrasker! Anbefales, men synes ikke dette er en serie som passer seg å se om du ikke vil se de to forrige seriene først – selv om produksjonen selv sier at det er en serie for alle, så synes jeg det er en serie for oss. Ny sesong er i gang, episode 3 kommer vell på HBO i morgen regner jeg med da den vises i USA i kveld.

∙   GOTHAM  ∙

En serier som har vokst litt på meg, den blir faktisk bare bedre og bedre! De nyeste sesongene er MAAAD bra. Det er nok en historie om Batman som baserer seg på en ung Bruce Wayne. Vet ikke helt hva som skjer, om det kommer en sesong 6? Det meste skal i hvert fall ligge ute på Netflix.

∙   SOPRANOS  ∙

SOAs store inspirasjon, Sopranos. En mafia legende-serie, utrolig bra, noen kjente skuespillere og et gammelt preg. Noe treig i starten – men jeg elsker den! Skal nok sees igjen veldig snart. Litt usikker på hvor man kan se alt lovlig utenom på dvd.

∙   RIVERDALE  ∙

Nok en Netflix-klassiker, og en serie som har tatt verden med storm! Som Pretty Little Liars elsker jeg at det er mysterie, kjærlighet og drama. En veldig spennende serie som har mye å by på. Litt spent på hvor lenge den overlever? Alt ligger ute på Netflix og sesong 4 er i gang!

Hvilke serier er dine favoritter?

De værste dagene i mitt liv

Følg bloggen min på facebook HER.

Vet ikke hvor jeg skal begynne, fordi dette har virkelig vært noen helt grusomme dager – verre enn jeg hadde forestilt meg.

Torsdagen ble en utrolig tøff dag, noe jeg visste ekstremt godt. Sov kanskje 4 timer den natten, fikk gjort meg klar og var på Lovisenberg med mamma til 10:00. Sykepleieren var dessverre ikke så imøtekommende på min sykehusangst som jeg hadde håpet, men etter en prat med kirurgen ble det gjort tydelig at jeg måtte ha noe å roe meg på. Dessverre fikk jeg for lite, så panikken før operasjonen inntraff jo virkelig. Gråt meg i søvn på operasjonsbordet og det første som skjedde var at jeg gråt når jeg våknet på oppvåkningen. Mandlene var ute, og jeg var fortsatt livredd for resten av oppholdet. Egentlig ble hele opplevelsen min helt jævlig så jeg vet at neste gang jeg må operere noe blir det nok dessverre ikke lettere for meg.

Skulle ønske jeg kunne komme med en skikkelig solskinnshistorie om at det ble bedre enn forventet, men det ble det absolutt ikke. Dagene etter har vært grusomme – preget av mye smerter, mageproblemer, kvalme og tretthet – i tillegg til at jeg verken får i meg noen store mengder væske eller mat. Vært mye uvel og vært lange timer om kveldene med store smerter 🙁 Håper virkelig det bedrer seg snart fordi dette er virkelig tøft. I natt har jeg sovet lite og dårlig, så fikk en veldig hard start på dagen. Heldigvis fungerer de smertestillende greit nå så har fått betalt regninger og sittet oppe litt. Håper det holder seg utover kvelden!

Har vært godt å se folk selv om jeg føler meg helt påkjørt, er begrenset hvor mye jeg orker å se på tv også fordi jeg blir veldig sliten etter en stund pga. sterke smertestillende som slår meg ut. Og ikke minst vært utrolig godt å ha hundene rundt meg, de har vært veldig snille og sovet mye på meg. Dette er i hvert fall en liten oppdatering på hvordan det går 4 dager etter operasjon. Kan konkludere med at jeg er veldig glad alle bare er utstyrt med ett sett mandler så jeg ALDRI må gjøre denne operasjonen igjen. Vil ikke legge noe i mellom på dette, fordi dette er en såpass vanlig operasjon men med en utrolig vond helbredelsestid. (Beklager for eventuelle skrivefeil men hodet er ikke 100%med om dagen)

Send meg ett par klemmer

Last day in paradise

Følg bloggen min på facebook HER.

Selvfølgelig Olivia!!

Usj for en dag, startet dagen med å måtte opp tidlig etter den siste vakten min på jobb på en stund fordi jeg måtte til Lovisenberg sykehus i dag for å ta blodprøver i forkant av operasjonen min i morgen. Vi kom oss dit og som vanlig var jeg livredd og satt med gråten i halsen og tårer i øynene. Det å ta sprøyter er helt grusomt.

Ellers har jeg og mamma brukt dagen på å kose oss skikkelig og spise, hahah! Jeg har jo måttet nyte mine siste faste måltider på en stund, vet jo ikke hvor lenge jeg må gå med å spise flytende så var greit å ha to dager nå hvor jeg har unnet meg hvaaaa jeg vil. Nå er det slutt, etter 24 er det ikke mer mat å få før etter jeg er operert, og da er det vell helst en is.

Ellers håper jeg det går bra og at jeg er klar til å oppdatere dere så fort som mulig. Jeg gruer meg noe jævlig om dere skulle lure.

Kryss fingre og tær for meg

Aldri vært så nervøs i hele mitt liv

Følg bloggen min på facebook HER.

I går var jeg så utrolig lei meg, fikk brev i fra Lovisenberg sykehus her i Oslo om at jeg ikke får operere ut mandlene mien før i uke 38. Dette var en ekstrem nedtur for meg da jeg vet at jeg kommer til å være syk og sykemeldt mange ganger for forkjølelse og halsbetennelser innen den tid. Hele dagen i går ble egentlig ødelagt fordi jeg ble veldig lei meg over dette.

… MEN. I dag så stod jeg opp tidlig for å rekke å trene før jeg skulle på sjefs-møte på jobben, i det jeg er på vei ut ringer telefonen min. Det var Lovisenberg sykehus som lurte på om jeg hadde tid til å operere på torsdag da de har fått en avbestilling. Sa jo selvfølgelig ja, men aldri vært så nervøs i hele mitt liv. I morgen må jeg dit for å ta blodprøver, som i seg selv kommer til å bli helt jævlig med den sprøyteskrekken min – og operasjonen på torsdag gruer jeg meg ikke noe mindre for. Veldig glad jeg får det unnagjort før jul og ikke ødelegger eventuelle planer for 2020, men veldig ekkelt å ikke få vite noe i god tid. Men det er ingen tvil om at jeg er veldig redd.

Så nå er det bare å kaste seg rundt, rydde, vaske litt og pakke til 1-2 uker hjemme hos mamma på Toten med hundene, kan jo ikke ta meg noe særlig av de på noen dager og kan være godt å bare være hjemme en stund når jeg ikke vet hvordan formen blir, om det blir komplikasjoner og om jeg vil klare å fungere med smertene. Så da er det bare å gjøre seg klar for ett par uker med is, supper og tynn mat….. Så i dag og i morgen skal jeg spise akkkkkurat hva jeg vil ,fordi de neste ukene blir kjipe. Håper jeg i det minste går ned noen kilo som IKKE kommer like fort tilbake igjen, haha!

No crap-october er derfor avlyst, fordi dietten min fremover blir for det meste is… Men har nailet halve måneden så får være fornøyd med det og prøve igjen i november.

Har du operert mandlene før?

For en nydelig helg!

Følg bloggen min på facebook HER.

Var utrolig godt å endelig få helg etter ett par tunge arbeidsuker med snev av sykdom, og ble selvfølgelig smådårlig IGJEN rett før helgen. Men lørdagen ble brukt med familien først; pappa, hans samboer og min søster kom på besøk og vi tok oss en tur til sentrum. Vi gikk bare litt rundt, kikket og pratet. Tok det ekstremt rolig! Så hadde vi bord på Døgnvill Bjørvika rundt 18, nydelig mat som alltid. Har jo en sunnere oktober nå, men visste at denne dagen kom til å skli ut pga dette besøket – men det var jo beregnet da. så i går slapp jeg meg litt løs. Utrolig godt var det i hvert fall!

På kvelden dro jeg ut for å møte bestevenninnen min så ble noen timer ute på byen og noen øl, men ikke for mye så søndagen ikke skulle bli helt ødelagt.

Hadde en bra start på søndagen med en god frokost, så en film på Netflix og slappet av med hundene. Godt med en dag helt uten planer så jeg bare kan nyte dagen med dem. Det fortjener de! Fine og snille er de, sov lenge og de var veldig rolige hele dagen!

… så da fortjente de en fin tur i høstværet! Var veldig koselig, og gikk en runde jeg ikke har gått før også! Tror hundene satte pris på det, de brukte i hvert fall enormt lang tid fra a-b siden det var nok veldig spennende ettersom vi aldri hadde gått der før.

Ble også en veldig ålreit middag på kvelden! Tilbake til litt mer sunnere mat enn lørdagen for å si det sånn, haha. Godt var det i hvert fall.

.

Mandagen min ble jo litt værre, kom meg aldri opp av senga fordi jeg var helt død – sovet dårlig i det siste og litt sykdom så er vell ikke så rart…. Så på vei til trening gikk jeg innom postkassen, og der lå det brev i fra Lovisenberg. Innen uke 38 i 2020(!!!!!!!!!) får jeg time på å fjerne mandlene. ER. DET. MULIG?!?!? Hvor mange ganger tror de jeg er dårlig innen da når jeg har vært dårlig 2 ganger siden jeg i det hele tatt ble undersøkt hos Ør-nese-hals-lege i september…. Helt sykt. Var en skikkelig nedtur! Men skal ringe litt rundt i morgen og håper på å få operere ved en annen klinikk med mindre ventetid, for det der er jo håpløst. 

Hvordan var helgen din?

Søndagsmiddag på en mandag + restemat-tips

Følg bloggen min på facebook HER.

∙   KALKUNBRYST, FLØTESAUS, ASPARGES OG HJEMMELAGEDE FLØTEGRATINERTE POTETER   ∙

 

I går var det jo endelig mandag, vil jeg si ettersom jeg hadde en utrolig lang jobbuke uken før! Mandagen ble liksom søndag for meg, så da passet det perfekt med en skikkelig ordentlig middag etter en time ute i det fine høstværet! Dere vet jo at jeg er glad i å spise ordentlige middager, regner jeg med? Middag er uten tvil mitt favorittmåltid, så jeg unner meg selv å lage det ordentlig med steker, kalkun osv. i blant. Denne kalkunen har jeg hatt i fryseren siden januar 2018, hahah kostet med 79 kr på januartilbud på Joker det året, rester fra julen. Så det lønner seg! Billig mat, sunn mat og holder til flere måltider.

Jeg stekte kalkunen på 180 grader i ca. en time til termometeret viste 70 grader. Skinnet ble ganske godt stekt, men det har jo ikkenoe på si så lenge kjøttet under ikke blir noe svidd, noe det ikke ble. Det ble faktisk den beste kalkunen jeg har laget ever – og jeg har hostet nyttårsfeiring før, og laget kalkun ved flere anledninger. Den ble så utrolig saftig! Dessverre hadde jeg nok valgt feil potettype  til de fløtegratinerte potetene så de trakk ikke til seg matfløten 🙁 Jaja! Fikk bare mose potetene da, haha!

Altså… Hvor fristende ser ikke dette ut????

Men over til noe annet… Et helt kalkunbryst blir litt voldsomt å skulle dytte i seg under en middag for en person, så det er jo perfekt at det blir igjen rester. Jeg jobber natt denne uken, så jeg kokte litt ris og tok i en matboks og slang oppi litt kalkun og rester fra sausen. Men måtte nesten spise litt middag før jeg skal på jobb også, så da laget jeg Club Sandwich ála Kristine med rester fra kalkunbrystet. Oppskriften på den ser du under her:

Så godt, og så enkelt!

Vil også legge til at jeg spiser ikke veldig ofte kalkun og er vell viten om hvordan industrien fungerer, jeg jobber iherdig med å redusere kjøttforbruket mitt. Ingen har vondt av det. Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe ♡

Flere som ble fristet til å spise kalkun til helgen?

Beautiful autumn monday

Følg bloggen min på facebook HER.

Åh for et nydelig vær og en fin start på uken – på tross av at jeg selvfølgelig har blitt syk igjen…. Men føler meg heldigvis litt bedre i dag! Planen var jo egentlig å ta med hundene og gå rundt Sognsvann ettersom det var spådd så fint vær, men det får jeg ta en annen dag ettersom formen ikke er helt på topp. Men det var uten tvil deilig å komme seg ut en tur uansett! Elsker jo denne årstiden med tanke på bilder, så det er jo perfekt! Fikk tatt masse fine bilder av hundene også som kommer ut en annen dag.

Går i hvert fall bra med treningen på tross av en tung uke, fikk trent 3 dager – måtte kaste inn håndkleet i går ettersom jeg stod på jobb dårlig og det holdt i massevis! Sånn om noen skulle lure, haha! Ha en super mandag videre ♡

Hva gjør du i dag?